Τιμήθηκε η μνήμη των Ηρώων της Πίνδου

pi_05

pi_05Η μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των Ηρώων του 1940,  τιμήθηκε σήμερα στη Φούρκα Κόνιτσας, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που οργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας και ολοκληρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Τ. Κ. Φούρκας.

Μετά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση, που τελέστηκαν χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, έγινε κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών των Κ. Δαβάκη και Αλεξ. Διάκου. Ακολούθησε σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIIIης Μεραρχίας, ομιλία από τον κ. Αριστοτέλη Σταγκίκα (δημοτικό σύμβουλο Κόνιτσας), αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου (από ηλικιωμένες γυναίκες του Δήμου Κόνιτσας) και του τραυματισμού του αξιωματικού Κ. Δαβάκη.

«Τιμάται σήμερα η γυναίκα της Πίνδου, η γυναίκα της αφοσίωσης και της αυταπάρνησης, πρώτα για την πατρίδα και μετά για την οικογένεια. Έτσι και σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα, χρειάζεται οι γυναίκες να αναλάβουν πρωτοβουλίες,  πρώτα προς όφελος της οικογένειας και μετά για την πατρίδα», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στην εκδήλωση παρέστηκαν, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της VIIIης Μεραρχίας κ. Σπ. Γκιζάς, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Κων. Τρομπούκης, ο τ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου,  ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Παν. Γαργάλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προδρ. Χατζηεφραιμίδης,  ο Διευθυντής Δασών κ. Δ. Ζήκος, ως εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι από το Πυροσβεστικό Σώμα, τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό,  τις Ενώσεις Αποστράτων, δημοτικοί σύμβουλοι,   σύμβουλοι από τις τοπικές κοινότητες της Πίνδου  και αρκετοί πολίτες.