Το Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών ”εξοπλίζεται” με Οφθαλμίατρο και Γυναικολόγο-Αναβαθμίζονται οι ιατρικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας

nosfi

nosfiΘα θέλαμε με χαρά να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας στη Θεσπρωτία ότι με Αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ: 6106465ΦΥΟ-Χ33 και ΑΔΑ: 6106465ΦΥΟ-Χ33, Αναρτητέες στο διαδίκτυο) καλύπτονται οι θέσεις  ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ και ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ στο νοσοκομείο του νομού μας. Αφορούν πρόσληψη επικουρικών ιατρών για 3 χρόνια για την προσφορά των ιατρικών τους υπηρεσιών.

Με αυτό τον τρόπο ικανοποιούνται έτσι πάγια αιτήματα των συμπολιτών μας με την επαναλειτουργία μετά από πολλά χρόνια του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου μας όσο και η κάλυψη της κενής θέσης γυναικολογίας που προέκυψε, για μικρό χρονικό διάστημα, μετά την πειθαρχική απόφαση περί δυνητικής  αργίας προκατόχου.

 Η ανάταξη του πολύπαθου συστήματος Υγείας παραμένει πρώτη προτεραιότητα μας όπως είχαμε δεσμευθεί. Η πλήρωση θέσεων  γιατρών σε ειδικότητες που λείπουν έρχεται να προστεθεί στα πολλά βήματα μπροστά που έγιναν όπως με  την ψήφιση της πλήρους και δωρεάν υγειονομικής  κάλυψης των ανασφάλιστων, την αποκατάσταση βλαβών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με την πλήρη λειτουργία της νέας και της ανακαινισμένης πτέρυγας και τη μεταφορά της μονάδας τεχνητού νεφρού, αλλά και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου στα 650.000€, δίνουμε καθημερινά τη μάχη σε δύσκολες συνθήκες, για την αναβάθμιση του αγαθού της δημόσιας υγείας και της καθολικής πρόσβασης των συμπολιτών μας σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες.

Μάριος Κάτσης – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας