Το ΕΚΘ για τη ΓΣΕΕ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Καταδικάζουμε τις πρακτικές της ηγεσίας της ΓΣΕΕ δηλαδή, αυτών που οι εργαζόμενοι αποκαλούν «συνδικαλιστική μαφία» αλλά και την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων. Καταδικάζουμε την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων  στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση αφού τα «έκανε πλακάκια» με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θεώρησε πως «έχει δέσει το γάιδαρο της» και οι αντεργατικοί νόμοι της, θα περνούν χωρίς αντιδράσεις, χωρίς κινητοποιήσεις, σε συνθήκες σιωπητηρίου.

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις τις 18 Φλεβάρη, σε όλη τη χώρα και στην Ηγουμενίτσα, ενάντια στο σχεδιασμό τους για Ασφαλιστικό, απέδειξαν ότι η προσπάθεια τους να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς δεν έχει καμία τύχη.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει γύψο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι την Τρίτη 18 Φλεβάρη, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-πρόκληση.

Ένα κατ’ όνομα «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της.

Ένα είναι το βέβαιο. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, Μητσοτάκης, Χρυσοχοϊδης, Παναγόπουλος, Κουτσούκης, Βασιλόπουλος και ο κατασταλτικός μηχανισμός τους θα βρουν απέναντί τους χιλιάδες εργάτες, αυτούς που οι πολιτικές που συμφωνούνε, καταστρέφουν τις ζωές τους.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει, στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες.