Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Share Button

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 1Η ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

στις 10.30π.μ. στον Πεζόδρομο-ΟΤΕ

* ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 8:00μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την

καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Το Εργατικό Κέντρο, τα συνδικάτα, τα σωματεία και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Να απαιτήσουμε

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ-ΟΤΕ 10:30π.μ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο,

Η 1η Μαΐου εδώ και 131 χρόνια αποτελεί ημερομηνία σταθμό για την εργατική τάξη και τους αγώνες της, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας. Η εξέγερση των εργατών στο Σικάγο με αίτημα την καθιέρωση του 8ωρου και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι μία κορυφαία στιγμή της πάλης των τάξεων.

Αυτά τα ίδια αιτήματα είναι και σήμερα επίκαιρα θυμίζοντας με τον πιο σκληρό τρόπο πως ό,τι η εργατική τάξη κατακτάει με αιματηρούς αγώνες η αστική τάξη τα παίρνει πίσω με την παραμικρή αναδίπλωση του εργατικού κινήματος.

Στο χώρο του εμπορίου το 8ωρο έχει χτυπηθεί βάναυσα και οι ελαστικές μορφές εργασίας αποτελούν πλέον τον κανόνα. Οι συνθήκες εργασίας έχουν χειροτερέψει και συγκρίνονται πλέον με αυτές του προηγούμενου αιώνα.

Σε αυτά προστίθενται και μια σειρά αντεργατικοί νόμοι που έχει εφαρμόσει η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις προηγούμενα καθώς και τώρα με τα μνημόνια, στην προσπάθειά της να ανακάμψει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Η διεύρυνση των ωρών εργασίας (Κυριακές, εορταστικά ωράρια κ.τ.λ.), η μείωση μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία, οι απολύσεις και το πέταγμα χιλιάδων συναδέλφων στην ανεργία, η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, η μείωση των κοινωνικών παροχών σε υγεία και παιδεία έχουν φέρει πολλούς συναδέλφους και τις οικογένειές τους σε απόγνωση.

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς και διεκδικούμε την άμεση ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Αυτό είναι και το μήνυμα της Πρωτομαγιάς.

Η ίδια όμως η αστική τάξη παραδέχεται μέσω των κυβερνήσεων και των διεθνών συμμαχιών της (ΕΕ,ΔΝΤ) ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να επιτύχουν την πολυπόθητη ανάπτυξη. Προσανατολίζονται λοιπόν σε πιο δραστικές ενέργειες όπως είναι η καταστολή των εργατικών αγώνων, το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς και το ξαναχάραγμα των συνόρων. Σε όλα αυτά, η ελληνική αστική τάξη και η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μένει αμέτοχη και προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Αυτά όμως, όπως η ίδια η ιστορία διδάσκει, είναι οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν μέχρι τώρα σε δύο παγκοσμίους πολέμους και πολλούς περιφερειακούς. Την ίδια ώρα που έχουν περάσει οδοστρωτήρας τα αντιλαϊκά μέτρα η κυβέρνηση δίνει το 2% του Α.Ε.Π. σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές ανά τον κόσμο και παραχωρεί «γη και

ύδωρ» σε στρατιωτικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, το οποίο ευθύνεται για το αιματοκύλισμα πολλών λαών παγκοσμίως αλλά και στην γειτονιά μας.

Να γιατί οξύνεται τελευταία ο εθνικισμός και ο ρατσισμός, διαχωρίζοντας τους εργάτες με θρησκευτικά, φυλετικά και εθνικά κριτήρια.

Απεργούμε » Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκμεταλλευτές μας και οι κυβερνήσεις τους δεν θα διστάσουν στιγμή να μας εμπλέξουν σε έναν καινούριο πόλεμο είτε αμυντικό, είτε επιθετικό, αν αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Για ακόμη μια φορά ετοιμάζονται να γκρεμίσουν με τον πόλεμό τους, ότι έχει αφήσει όρθιο η ειρήνη τους.

Ο πόλεμος ήταν και είναι το κρυφό χαρτί στο μανίκι του ιμπεριαλισμού.

Το δικό μας συμφέρον είναι η δική μας οργάνωση, με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Εργάτες Έλληνες και ξένοι ενωμένοι απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Ο μόνος φόβος που έχουν είναι η οργάνωσή μας, γι αυτό και υιοθετούν νέους νόμους για να την χτυπήσουν.

* Να μετατρέψουμε τον φόβο τους σε εφιάλτη.

* Να μην γίνουμε οι σκλάβοι τους στην ειρήνη τους.

* Να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια τους στον πόλεμό τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουμε:

* Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

* Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

* Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

* Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

* Να κλείσει η βάση της Σούδας.

* Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τιμάμε, συνεχίζουμε τους αγώνες της τάξης μας.

Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ-ΟΤΕ 10:30π.μ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,

Τιμούμε τους αγώνες της τάξης μας, οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα των πρωτοπόρων αγωνιστών εργατών, που άφησαν τα κορμιά τους στο καμίνι της ταξικής πάλης για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τη φτωχολογιά.

Δε συμβιβαζόμαστε με την ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, το τσάκισμα της ζωής μας για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σφυρηλατούμε τη ταξική μας ενότητα απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, που για να εξασφαλίσει τα κέρδη του είναι αποφασισμένο να διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όλων των χωρών.

Παλεύουμε με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Συνάδελφοι,

Η 1η ΜΑΗ είναι δική μας μέρα, μέρα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου, που σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα, με τον αγώνα μας έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας. Αυτή η επιλογή μπορεί να δώσει νικηφόρα αποτελέσματα, θετικές εξελίξεις και ολοκληρωμένες απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε.

Η αντεργατική, αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Το ένα αντιλαϊκό πακέτο είναι σκαλοπάτι για να έρθει το επόμενο. Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν τα προηγούμενα μνημόνια έχουν έτοιμο το νέο αντιλαϊκό πακέτο, το 4ο μνημόνιο. Με παλιά προπαγανδιστικά κόλπα και ταχτικές, με τρομοκρατικά επιχειρήματα και απειλές, «με το μαστίγιο και το καρότο», επιδιώκουν τη συναίνεση της εργατικής τάξης στο νέο αντεργατικό σφαγείο.

Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το νέο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η άγρια φορολογία και η μείωση του αφορολόγητου στα λαϊκά εισοδήματα, η θεσμοθέτηση ειδικών οικονομικών ζωνών με ακόμη χαμηλότερα μεροκάματα προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, το ψαλίδισμα των παροχών υγείας – πρόνοιας – παιδείας, μαζί με τα σχέδια για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία, λανσάρονται από τους κυβερνητικούς φωστήρες, τα κόμματα του κεφαλαίου και τις δυνάμεις που το υποστηρίζουν ως «αναγκαίο κακό» που θα δρομολογήσει «φιλολαϊκές λύσεις». Λένε ψέματα!

Το «αναγκαίο κακό» για μας, είναι το αναγκαίο καλό για τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοκατασκευαστές και τα άλλα αρπαχτικά του ιδρώτα μας. Οι δικές μας στερήσεις γίνονται κέρδη στις τσέπες τους.

Εμείς με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε

Με την οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να επιβάλλουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη σωτηρία μας από αυτούς που μας σκάβουν το λάκκο.

Συνάδελφοι, Η εγκληματική δράση των μονοπωλίων, του κεφαλαίου για την εξασφάλιση κερδών δε σταματάει μόνο στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών, στο τσάκισμα δικαιωμάτων, αλλά επεκτείνεται και στις πολεμικές συγκρούσεις και επεμβάσεις με στόχο «να βάλουν στο χέρι» τις

ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς τους. Τα αρπαχτικά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη λεία και οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους και την προσφυγιά τους ανταγωνισμούς τους.

Σήμερα, αυτό είναι ορατό σε πολλές περιοχές από την Ουκρανία, τη Μαύρη θάλασσα, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εμπλοκής όλων των αρπαχτικών με στόχο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της δικής τους πλουτοκρατίας.

ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία «έχουν βγάλει τα μαχαίρια» με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και χιλιάδες με το αίμα τους να πληρώνουν τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη γιατί μπλέκει όλο και πιο βαθιά το λαό μας στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έχει ευθύνη που το ΝΑΤΟ σουλατσάρει στο Αιγαίο δήθεν ως δύναμη σταθερότητας, με πρόσχημα τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ενώ αντίθετα αυξάνονται οι παραβιάσεις και οι προκλήσεις από μεριάς της «συμμαχικής» Τουρκίας, μέλος και αυτή του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι δολοφονική μηχανή που αξιοποιεί την παρουσία του για να διευκολύνει τις πολεμικές επιδρομές σε λαούς άλλων χωρών. Όπου πάτησε πόδι του έφερε θάνατο και καταστροφή.

Η κυβέρνηση δίνει στο ΝΑΤΟ 4 δις ευρώ! όσα περίπου ψαλιδίζει από τους εργαζόμενους μετά τη συμφωνία με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, για να συμμετέχουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλοκατασκευαστές, όλοι οι καπιταλιστές της χώρας μας ως «μέτοχοι» στη μοιρασιά των πετρελαίων, του αερίου, των δρόμων μεταφοράς, της μεγάλης πίτας των κερδών.

Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο

Τιμούμε την Πρωτομαγιά παλεύοντας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

* Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές.

* Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις εργατικές, λαϊκές ανάγκες. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

* Όχι στην αλλαγή συνόρων και τις συνθήκες που το κατοχυρώνουν.

* Όχι στο μίσος των εθνικιστών, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Απομόνωση παντού της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

* Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Συνάδελφοι,

Στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες της τάξης μας συνεχίζουμε αταλάντευτα μέχρι τη τελική νίκη.

Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στους νεκρούς της τάξης μας, αυτή είναι η καλύτερη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ-ΟΤΕ