Το ΚΚΕ με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή για το λιμάνι

kke

Με αφορμή την πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση του τοπικού Βουλευτή Μ. Κάτση, η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

Καμία αναμονή. Καμιά προσδοκία από τους τωρινούς και τους μελλοντικούς κυβερνητικούς «σωτήρες».

Η πρόσφατη ματαίωση της πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης από την κυβέρνηση δεν αποτελεί κάποια φιλολαϊκή πολιτική, δεν εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Αντίθετα εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς κυβέρνησης και ΝΑΤΟ που βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας μας στους ευρωΝΑΤΟικους σχεδιασμούς, όπως δηλώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σχεδιασμοί που εξελίσσουν σταδιακά την Αλεξανδρούπολη σε «ΣΟΥΔΑ του Βορρά». Ήδη από στρατιωτικές πηγές έχει χαρακτηριστεί ως ο σημαντικότερος κόμβος του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για διεκπεραίωση πολεμικού του υλικού προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία τώρα που γίνεται ο πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως εμπνευστής της κατάπτυστης Ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας, που  προετοίμασε και τελικά υπέγραψε η ΝΔ, με την πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση του τοπικού του Βουλευτή κ. Κάτση, ουσιαστικά χειροκρότησε αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης.

Η  πώληση όμως του  λιμανιού  είχε προετοιμαστεί  ΚΑΙ  από  την  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ  γιατί  η  φιλοσοφία  τους ,(ΥΠΟΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ όπως το 80% των λιμανιών στην Ε.Ε.),  είναι  ενταγμένη  στην   γενικότερη  πολιτική  παραχώρησης  επιχειρήσεων  και  υποδομών  σε  επιχειρηματικού  ομίλους .Στον τρόπο διαφέρει από την Ν.Δ.

Υποκρισία  και  προσπάθεια  να  διαφοροποιηθεί  από  τη  ΝΔ, ενώ  επί  της  ουσίας  έχουν  κοινή  στρατηγική, προκειμένου  να  παίξει  για  μια  ακόμα  μια  φόρα  το  παιχνίδι  της  εναλλαγής  στην  εξουσία  προς  διαφύλαξη  διασφάλιση   των  συμφερόντων  των  επιχειρηματικών  ομίλων  και  των  ιμπεριαλιστικών  οργανισμών  ΝΑΤΟ,  ΗΠΑ,  ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Θεσπρωτίας και γενικότερα της Ηπείρου γνωρίζει πολύ καλά ότι ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας του λιμανιού (στο κράτος ή σε ιδιώτη) η λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχει ωφελημένους μόνο τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η πείρα τόσων χρόνων από την λειτουργία του λιμανιού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια υπό την ΟΛΗΓ Α.Ε. αυτό επιβεβαιώνει. Ουσιαστικά τα λιμάνια της χώρας ανεξαρτήτως μορφής ιδιοκτησίας έχουν γίνει ξέφραγα αμπέλια που αλωνίζουν τα επιχειρηματικά και Νατοϊκά συμφέροντα.

Τα λιμάνια όμως καθώς και οι υποδομές σε όλη τη χώρα έγιναν με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και δεν θα τα παραδώσουμε ούτε στους Νατοϊκούς για να μεταφέρουν τις πολεμικές ορδές τους στην Ανατολική Ευρώπη, ούτε στα επιχειρηματικά συμφέροντα.  Άρα, το πραγματικό δίλημμα δεν είναι «με τους επιχειρηματικούς ομίλους ή με το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων», που έντεχνα θέλει να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ, αλλά η εναντίωση στους αστικούς σχεδιασμούς από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών, των δυνατοτήτων της κοινωνικής ιδιοκτησίας και του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού. Για λιμάνια και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία του λαού.

Αν κάτι επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, είναι ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις φτηνές αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που έχουν ανάψει τις τελευταίες ημέρες και θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. Αντί να ψάχνουν τις επουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα, μπορούν να κάνουν οι ίδιοι τη διαφορά, με το να πάρουν μια θέση στους αγώνες, στο κίνημα, δίπλα στο ΚΚΕ. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, και στις εκλογές, για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να πάρουμε ανάσες με νέες καταχτήσεις. Να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος για να ζήσει ο λαός και η νεολαία όπως τους αξίζει.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 29/11/2022

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ