Το τραίνο θα σφυρίξει στην Ηγουμενίτσα;;;

train

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ του ΥΠΕΚΑ, του υπ. Θαλάσσιων Υποθέσεων, του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, του υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και του υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι και οι περιορισμοί, για την κατασκευή και λειτουργία κ του έργου: Νέα Σ/Γ Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα, τμήμα Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα.
Το έργο αφορά στην κατασκευή της νέας κανονικής μονής σιδηροδρομικής γραμμής (εύρος 1,435 μ) που θα συνδέσει την Ηγουμενίτσα με την πόλη των Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 75,47 χλμ. μαζί με τον κλάδο προς τα Ιωάννινα.

Η αρχή της χάραξης τοποθετείται στο νότιο τμήμα του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας και το τέλος της στην περιοχή της Καστρίτσας (68,37 χλμ). Υπάρχει δε κλάδος που οδεύει στη δυτική πλευρά της λίμνης Παμβώτιδας, με κατεύθυνση βόρεια, για την εξυπηρέτηση της πόλης των Ιωαννίνων, μήκους 7,1 χλμ.
Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η κατασκευή επιχωμάτων, ορυγμάτων, σηράγγων, γεφυρών, έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης, τόσο της σιδηροδρομικής γραμμής, όσο και του παράπλευρου οδικού δικτύου.
Στην Ηγουμενίτσα προβλέπονται 2 σταθμοί, ο Τερματικός, ο οποίος βρίσκεται εντός του χώρου του λιμένα και ο μικτός σταθμός (επιβατικός & εμπορευματικός) ο οποίος βρίσκεται προς την ενδοχώρα.
Στα Ιωάννινα προβλέπονται επίσης 2 σταθμοί: ο εμπορικός σταθμός, που βρίσκεται έξω από τα οικιστικά συγκροτήματα, στην περιοχή της Καστρίτσας και ο επιβατικός σταθμός, που πλησιάζει την πόλη των Ιωαννίνων, μέσω διακλάδωσης της κύριας γραμμής.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση εδώ