Τρεις συλλήψεις και δικογραφία για 24!

Εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση χασίς στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων εξαρθρώθηκε μετά από αξιοποίηση στοιχείων και επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Τρεις ημεδαποί έχουν συλληφθεί ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 24 άτομα τα οποία προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική ομάδα.

Από την έρευνα της αστυνομίας κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, δύο πιστόλια κρότου- λάμψης, ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό και το χρηματικό ποσό των 4.100 ευρώ.

Η ομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία, αποτελούνταν από τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται και -24- άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από την παραπάνω ομάδα. 

Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των μελών της ομάδας κατά το τελευταίο πεντάμηνο, ενώ εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε περισσότερες από (50) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, δύο από τα μέλη της ομάδας  προμηθεύονταν ποσότητες κάνναβης από άγνωστο συνεργό τους στην Αλβανία, αποκρύπτοντας αυτές σε επαγγελματικό χώρο και ακολούθως από κοινού με τον τρίτο συνεργό τους τις διακινούσαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν οχήματα ενώ στις περιπτώσεις που η μεταφερόμενη ποσότητα ήταν μεγάλη, υπήρχε και δεύτερο όχημα που λειτουργούσε υποστηρικτικά ως προπομπός, διευκολύνοντας έτσι τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σημειώνεται επίσης ότι οι συλληφθέντες, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχής καθώς και σε έρευνες στα σπίτια τους τα παρακάτω:

•             (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρος (38,8) γραμμαρίων,

•             το χρηματικό ποσό των (4.100) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,

•             (2) πιστόλια κρότου – λάμψης,

•             (264) αβολίδωτα φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm και (1) φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,

•             (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες,

•             (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

•             (1) Ι.Χ. Φορτηγό,

•             ζυγαριά ακριβείας,

•             (3) κινητά τηλέφωνα,

•             χειρόγραφες σημειώσεις.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη και ένας ακόμα ημεδαπός, ο οποίος προμηθεύτηκε ναρκωτικά από την εγκληματική ομάδα.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.