Τριάντα νέες κλίνες στο Νοσοκομείο Φιλιατών

NOSOKOMEIO FILIATONΤο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ), στη τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε την αύξηση της δυναμικότητας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών κατά 30 κλίνες.

Με την απόφαση αυτή, το Νοσοκομείο Φιλιατών το οποίο διαθέτει στον Οργανισμό του σήμερα 90 κλίνες, θα αυξήσει τη δυναμικότητά του κατά 30 επιπλέον θέσεις και θα φτάσει τις 120 κλίνες συνολικά, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής.

Η αύξηση της δυναμικότητας των κλινών, θα συμπεριληφθεί στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου και σηματοδοτεί την ταυτόχρονη αύξηση των οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου.

Ο νέος Οργανισμός, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση έως τα τέλη Νοεμβρίου, θα περιλαμβάνει επίσης και τις δύο νέες Μονάδες, Γηριατρικής/Αλτσχάϊμερ, η οποία θα ενταχθεί στο Παθολογικό Τμήμα και Παρηγορητικής Φροντίδας/Πόνου, η οποία θα ενταχθεί στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την αύξηση της δυναμικότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών δήλωσε:
«Μετά από προσπάθειες πολλών ετών το Νοσοκομείο Φιλιατών αναβαθμίζεται και ενισχύεται ουσιαστικά.

Με το νέο Οργανισμό του, που θα εγκριθεί το επόμενο διάστημα, θα μπορεί να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η λειτουργία της νέας πτέρυγας. Για τη Θεσπρωτία η αναβάθμιση αυτή είναι ιστορική και αποτελεί την πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους κινδυνολογούσαν για πιθανό κλείσιμο ή συγχώνευση του Νοσοκομείου».