Υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ: Μόλις ένας φέρεται πρόθυμος… αδιευκρίνιστη η στάση Κατσούρα – Τι δηλώνει ο Γραμματέας της Ν.Ε.

pasok-logo

pasok-logoΜόλις μια αυτοπρόταση κατατέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για το ψηφοδέλτιο του Νομού Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ η μια ετεροπρόταση δεν έγινε δεκτή. 

Η διαδικασία κατάθεσης αυτοπροτάσεων και ετεροπροτάσεων προτάσεων ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και σήμερα το απόγευμα συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή για να αξιολογήσει και να στείλει τις προτάσεις της στην Ιπποκράτους.

Ο μόνος που κατάθεσε αίτηση είναι ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Γόγολος, Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Ηγουμενίτσας.

Ετεροπρόταση κατατέθηκε για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμά Παππά, ο οποίος όμως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η Νομαρχιακή Επιτροπή δεν απεδέχθη.
Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας, δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει γνωστή την όποια απόφασή του, ενώ ως γνωστόν παραμένει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αφού ακόμα και μετά την θετική ψήφο στη δανειακή σύμβαση, ο κ. Βενιζέλος, δεν έχει ανακοινώσει αν θα επανενταχθούν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο.

Ηχηρές είναι οι απουσίες προβεβλημένων στελεχών από αυτοπροστάσεις του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία, αφού τη δύσκολη αυτή στιγμή για το κίνημα, λείπουν τα ονόματα της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ιωάννου Αθηνάς, του πρ. Νομάρχη Ηλία Λιάκου, του Νίκου Σπυρόπουλου, του πρ. Δημάρχου Παραποτάμου Ι. Τζάννη, του Προέδρου της ΕΑΣΘ κ. Χάρη Γκουλιούμη και άλλων προσώπων που επανειλλημένα στο παρελθόν είχαν εκφράσει τη φιλοδοξία τους και αναδείχθηκαν ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, θεωρείται πιθανό, για μια ακόμα φορά, το ΠΑΣΟΚ να αναγκαστεί να… εισάγει υποψήφιο που ζει και δραστηριοποιείται σε άλλη περιοχή της χώρας.

Στην περίπτωση αυτή επικρατέστερο είναι το όνομα του Γραμματέα Οικονομικού της ΓΣΕΕ κ. Φίλιππα Θωμά. Ο κ. Θωμάς, έχει γεννηθεί το 1955 στην Ηγουμενίτσα, είναι διοικητικός υπάλληλος στα ΕΛΤΑ και από το 1981, έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση.

Επίσης, σε περίπτωση που τελικά δεν κατέλθει ο κ. Κατσούρας, πιθανή θεωρείται και η ενδεχόμενη… επιστράτευση του γραμματέα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Πανταζή, ώστε να κατέλθει ως υποψήφιος στη Θεσπρωτία, αν και ποτέ μέχρι σήμερα εν ενεργεία Γραμματέας Νεολαίας, δεν εκτέθηκε στη μάχη του σταυρού, όπως είναι και λογικό για οργανωτικούς λόγους.

Πάντως, σε επικοινωνία που είχε η ΒδΈλλα με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, ο κ. Πανταζής Σπύρος, δεν θέλησε να σχολιάσει τα παραπάνω σενάρια, επισημαίνει ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή δεν προχώρησε σε αξιολόγηση, αλλά ζητά από το κόμμα, να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στον νυν βουλευτή κ. Κατσούρα, επισημαίνει δε ότι οι αυτοπροτάσεις ήταν περισσότερες από μια, χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό ή ονόματα και ότι ο αριθμός των προτάσεων είναι ικανοποιητικός και υπερκαλύπτει τις ανάγκες του ψηφοδελτίου.