Υπό κατάργηση ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας

Limeniko_skafos

Limeniko_skafosΣτην τελική ευθεία έχει μπει ο Καλλικράτης στο Λιμενικό Σώμα καθώς μέσα στους επόμενους μήνες και πριν το 2014 θα πρέπει να έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το Π.Δ. για τον Οργανισμό και την Αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ένας “Καλλικράτης” ο οποίος δε φαίνεται να αφήνει άθικτη την Ήπειρο, αφού σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταργεί τους λιμενικούς σταθμούς Σαγιάδας Θεσπρωτίας και Μενιδίου Άρτας, υποβιβάζει το Λιμενικό Σταθμό Συβότων σε Λιμενικό τμήμα, ενώ στα θετικά του προσμετράται η δημιουργία της έδρας της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης στην Ηγουμενίτσα με  περιοχή δικαιοδοσίας τους νομούς Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

Έντονες είναι ήδη οι αντιδράσεις στη Σαγιάδα για την ενδεχόμενη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού.

Κι αυτό γιατί η περιοχή έχει τις δικές της γεωγραφικές ιδιαιτερότητες τόσο λόγω εγγύτητας με την Αλβανία, όσο και λόγω της ύπαρξης πολλών μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών.

Ο Δήμος Φιλιατών, όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Μηνάς Παππάς, όχι μόνο δε δέχεται την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού αλλά θεωρεί πως αυτός θα πρέπει να ενισχυθεί, αφού όπως σημειώνει ο κ. Παππάς η περιοχή είναι πέρασμα και μάλιστα ανάμεσα στα στενά Κέρκυρας και Αλβανίας και προκύπτουν ιδιαίτερα ζητήματα και για την ασφάλεια των πολιτών. Ο κ. Παππάς τόνισε πως ο Δήμος θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις τόσο στη διαβούλευση του σχεδίου, όσο και με παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη του Οκτώβρη.

Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας όσο και των ιχθυοκαλλιεργητών, οι οποίες αναμένεται να πάρουν και επίσημη μορφή το επόμενο διάστημα.