Χερσαία ζώνη: σήμερα (;;;) κληρώνει…

syvota1_1

Για σήμερα Τετάρτη αναβλήθηκε η λήψη απόφασης από την Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, η λήψη απόφασης για το θέμα της απόδοσης τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα παραπέμφθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, από τον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, μετά τη συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών στην Αθήνα στις 7 Ιουλίου. Τότε η υπόσχεση του κ. Πλακιωτάκη ήταν ότι «την επόμενη εβδομάδα θα λάβει απόφαση η Κυβερνητική Επιτροπή και μέχρι τέλος Ιουλίου το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ολοκληρώσει την αποτύπωση των εξαιρούμενων από τη χερσαία ζώνη τμημάτων», σύμφωνα με την απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής, ώστε να υπάρξει διευκρίνιση και αποσαφήνιση και στην προκήρυξη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΗΓ ΑΕ.

Η κυβερνητική επιτροπή, κλήθηκε να συζητήσει το θέμα για δεύτερη φορά τη Δευτέρα 19/07, μετά τη συνεδρίαση της 14/07, στην οποία δεν κατάφερε να λάβει απόφαση γιατί υπήρξε  διαφωνία του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, σε σχέση με τις διεκδικήσεις των Δήμων, με κυριότερη την παραχώρηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, του χώρου του PARKING στο παλιό Λιμάνι της πόλης.

Το επιχείρημα που διατυπώνεται από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ότι ο χώρος αυτός είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του Λιμένα, επιχείρημα που σύμφωνα με το Δήμο Ηγουμενίτσας “δεν ευσταθεί καθώς ο συγκεκριμένος χώρος, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οπότε και λειτούργησε η Α’ φάση του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες”.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, τόνισε ότι ο χώρος αυτός, “δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ούτε ως parking για τις ανάγκες του Λιμένα, καθώς βρίσκεται 2 χλμ μακριά από το Λιμάνι Εξωτερικού, στο οποίο υπάρχουν και λειτουργούν ήδη τρεις χώροι στάθμευσης» και  σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη, “θα ήταν αδιανόητη, αφού με τον τρόπο αυτό θα εκτρέπονταν όλη η κίνηση του Λιμένα, στο κέντρο της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ηγουμενίτσα”.

Έτσι λοιπόν, ο καπνός… λευκός ή και μαύρος, αναμένεται να βγει σήμερα Τετάρτη, εκτός κι αν ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ ή κάποιος άλλος έχει άλλες ασχολίες… και η κυβερνητική επιτροπή (η οποία αποτελείται από εκπροσώπους 7 υπουργείων… και έναν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ), αδυνατεί να αποφασίσει χωρίς αυτόν τον ένα και μοναδικό!

πηγή: Εφημερίδα “Θεσπρωτική”