Χιονίζει από τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων

xionia1

xionia1Χιονίζει από τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων και σε όλες τις ορεινές περιοχές του νομού.

Προβλήμτα προκλήθηκαν τις πρώτεςς ώρες της χιονόπτωσης στην εθνική οδό Ιωανίνων – Αθηνών, στην περιοχή της Κανέτας, ενώ προβλήματα προέκυψαν και μέσα στην πόλη και κυρίως στους δρόμους που οδηγούν στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Λόγω της χιονόπτωσης σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Ιωαννιτών, ενώ κανονικά λειτουργούν Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

Η κατάσταση, αυτή την ώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει ομολαποιηθεί εντός της πόλης. Στο μεταξύ, και νέα προβλήματα προκλήθηκαν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο από τις πρωινές χιονοπτώσεις και η συγκοινωνία προς τους ορεινούς οικισμούς του Ζαγορίου, της Κόνιτσας, του Μετσόβου και του Πωγωνίου διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δώδεκα μηχανήματα του Δήμου Ιωαννιτών και μισθωμένα εργάζονται από νωρίς το πρωί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της χιονόπτωσης.

Προτεραιότητα δόθηκε στην διασφάλιση της ομαλής πρόσβασης στα δύο νοσοκομεία, στον ΧΥΤΑ Ελληνικού και στον ΧΑΔΑ Δουρούτης.

Παράλληλα γίνεται ρίψη αλατιού σε πολλά σημεία του Δήμου ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παγετού.

Στο μεγαλύτερο μέρος η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά και χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, οι οποίες όμως είναι απαραίτητες σε σημεία του οδικού δικτύου με μεγάλες κλίσεις.