Χωρίς γιατρό τα χωριά του Σουλίου…

SOYLI NEW

Χωρίς γιατρό έχουν μείνει το τελευταίο διάστημα, τα ορεινά χωριά του ιστορικού Σουλίου.

Η αγροτική γιατρός που επισκεπτόταν τους – κυρίως – ηλικιωμένους κατοίκους βρίσκεται σε άδεια λόγω εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα, στην καρδιά του χειμώνα, οι κάτοικοι των χωριών, να έχουν μείνει χωρίς γιατρό.

Η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού για τις ανάγκες της Δ.Ε. Σουλίου.

Στην επιστολή της η δήμαρχος αναφέρει:

“Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας δέχεται έντονα παράπονα – διαμαρτυρίες από τους προέδρους και κατοίκους της Δ.Ε. Σουλίου, επειδή το τελευταίο διάστημα η αγροτική γιατρός έχει σταματήσει, λόγω εγκυμοσύνης, να επισκέπτεται τα χωριά της Δ.Ε. Σουλίου, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των υπέργηρων κατοίκων και όχι μόνο, να είναι πλημμελής ή ανύπαρκτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ιδιότυπη υγειονομική απομόνωση και υποβάθμιση των απομακρυσμένων χωριών, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας. κυρίως στους ηλικιωμένους κατοίκους, που δικαίως διαμαρτύρονται έντονα, καθόσον και η δυνατότητα μιας συνταγογράφησης είναι δύσκολη έως αδύνατη.

Παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχονται ομαλά – απρόσκοπτα όλες οι ιατρικές φροντίδες στους κατοίκους της Δ.Ε. Σουλίου”