Χωρίς τράπεζα και ταχυδρομείο οι Φιλιάτες

Σε αναστολή λειτουργίας του καταστήματός της στους Φιλιάτες προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα η περιοχή βιώνει την συνεχή υποβάθμιση των ΕΛΤΑ.

Ο συνδυασμός και των δύο προκαλεί την εύλογη και δικαιολογημένη αντίδραση του Δήμου ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμη και σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής.

Και τα δύο θέματα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως τονίστηκε η Τράπεζα Πειραιώς εκμεταλλευόμενη την πανδημία προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του καταστήματος παρά την υπόσχεση για λειτουργία του τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο Δήμος ζητά να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή και να τοποθετήσει παράλληλα ΑΤΜ στην Σαγιάδα.

Παράλληλα καταγγέλλει τη συνεχή υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου.

Απαιτεί από την Κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Πιστωτικών Ιδρυμάτων να στηρίξουν το Δήμο Φιλιατών στη βάση των προτάσεων των τοπικών φορέων με στόχο την κοινωνικοοικονομική του ανάκαμψη, τη δημοσιονομική του τόνωση και τη δημογραφική ανάσχεση πριν είναι πλέον πολύ αργά.

Προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με το σύνολο των τοπικών φορέων και πολιτών, εφόσον τα αιτήματά του δεν εισακουστούν.