ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσπρωτίας εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη μας στον αγώνα τις μικρομεσαίας αγροτιάς.
Η μήτρα που γεννά τα προβλήματα σε βάρος των αγροτών και προκαλεί τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ίδια με αυτή που βιώνουν στο πετσί τους, οι εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που δεν είναι άλλη από την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων διαχειριστών τους, σήμερα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χθες της ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων θιασωτών της κοινής αγροτικής πολιτικής ΚΑΠ οι οποία οδηγεί στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.
Αυτή η πολιτική έρχεται από παλιά και θα πάει μακριά αν δεν την σταματήσουμε από κοινού τώρα, με ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών –αγροτών-νεολαίας -αυτοαπασχολούμενων και γυναικών.
Εμείς οι εργάτες, όπως και στο παρελθόν, σταθήκαμε πλάι στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά έτσι και σήμερα το πράττουμε. Εξάλλου κοινή είναι η επίθεση που δεχόμαστε, με την κατεδάφιση ότι απόμεινε από τη κοινωνική ασφάλιση, την φοροληστεία, και το σύνολο των βάρβαρων μέτρων του 3ου μνημονίου που προστίθενται στα δύο προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Στον πόλεμο που μας κήρυξαν πρέπει να τους βάλουμε μπλόκο. Μπλόκο στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, τις ΕΕ, της κυβέρνησης.
Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.
ΕΡΓΑΤΙΑ -ΑΓΡΟΤΙΑ – ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
Μπορούμε με τη συμμαχία μας, τον κοινό μας αγώνα να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ του κεφαλαίου και να περάσουμε εμείς στην αντεπίθεση, να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που ζούμε, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση των αναγκών μας.
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσπρωτίας διαπιστώνει ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Ευρώπης μαίνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι πολεμικές συγκρούσεις με άμεσο κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς και την εργατική τάξη.
Οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις είναι απόρροια των αντιθέσεων, των ανταγωνισμών που υπάρχουν ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους, τις καπιταλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας. Γίνονται με επίκεντρο την εξασφάλιση μεγαλύτερου κομματιού κέρδους.
Δεν είναι προς όφελος των λαών, που πληρώνουν βαριές συνέπειες με θύματα και αναγκαστική προσφυγιά από τις εστίες τους.
Δεν είναι προς όφελος των λαών γιατί χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα πλαίσια της συμμετοχής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς Ε.Ε., ΝΑΤΟ παρέχοντας βάσεις, επιμελητεία, ηλεκτρονική παρακολούθηση και ανθρώπινο δυναμικό είναι συμμέτοχη στο έγκλημα.
Αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων είναι ο ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καταφτάνουν στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την φτώχεια πνίγονται μαζικά στην Μεσόγειο και το Αιγαίο, χρησιμοποιούνται από κάθε λογής τυχοδιώκτες, Μ.Κ.Ο, κυβερνήσεις, πάλι για λογαριασμό των θυτών τους.
Οι Συνθήκες Δουβλίνο 1 και 2 καθώς και το καθεστώς της Σένγκεν με το άνοιγμα και κλείσιμο των συνόρων, την ανύψωση φρακτών, περιπολιών στο Αιγαίο, εγκυμονούν κινδύνους εγκλωβισμού στη χώρα μας μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα την όξυνση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας.
Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ στέκονται υποκριτικά απέναντι στο πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων. Είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία που εξελίσσεται στην θάλασσα του Αιγαίου.
Χρέος της εργατικής τάξης της χώρας μας και κάθε χώρας είναι να αντιπαλέψει τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, που γεννούν τους πολέμους. Να αντιπαλέψουν τον καπιταλισμό. Να στηρίξουν με την αλληλεγγύη τους τους πρόσφυγες.
Ο Ελληνικός λαός έχει βιώσει και ο ίδιος την προσφυγιά και την ξενιτιά και δεν πρέπει να παρασύρεται από την ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα που το μόνο που κάνει είναι να δηλητηριάζει με μίσος τους λαούς, να καλλιεργεί την τακτική του διαίρει και βασίλευε ώστε να συνεχίζεται ανεμπόδιστα η εκμετάλλευσή τους από τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Καλούμε όλους τους, εργαζόμενους, τους άνεργους της χώρας μας να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Συρία και αλλού. Να δυναμώσουν τον αγώνα για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανάπτυξη με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
Να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Μαζί με το ΕΚΘ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να απαιτήσουμε την κατάργηση των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο που φακελώνουν τους λαούς και τους κρατάνε όμηρους στις χώρες εισροής προσφύγων και μεταναστών.
Σε αυτά τα πλαίσια άμεσα διεκδικούμε:
· Ανθρώπινους, ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
· Να στελεχωθούν οι δημόσιες κρατικές δομές με χιλιάδες προσλήψεις.
· Να καταργηθούν οι διάφορες ΜΚΟ που κάνουν μπίζνες με την προσφυγιά και τον ανθρώπινο πόνο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
· Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Συνθήκη Σένγκεν που εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μετατρέποντας την σε «αποθήκη ψυχών»,
· Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.
· Να διατεθούν μεταφορικά μέσα για την αποσυμφόρηση των νησιών και άλλων περιοχών. Αγωνιζόμαστε για μέτρα ανακούφισης των μεταναστών.
· Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ