ΑΡΠΗ: Καταδικάζουμε την επίθεση σε βάρος εργαζόμενου σε κεντρικό beach bar στη Πάργα.

parga2

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες αφού ψηφίσαμε για την Ελλάδα που μας αξίζει. Για το ποιον πρωθυπουργό και ποια κυβέρνηση θα έχουμε τα επόμενα χρόνια. Όλοι κι όλες τους ακούσαμε να λένε ότι σύνθημά τους είναι το έργο τους και οι δεσμεύσεις που τήρησαν. Ενώ τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, ακόμη πιο τολμηρά. Αυτό είναι το καθήκον τους. Και αυτό θα κάνουν.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου νεαρός εργαζόμενος – σερβιτόρος σε παραλιακό, κεντρικό beach Bar στην παραλία Βάλτος στην Πάργα, πήγε στο μαγαζί που δούλευε να ζητήσει τα δεδουλευμένα μεροκάματά του.  Η απάντηση των εργοδοτών του ήταν να τον βρίσουν και να τον χτυπήσουν ακόμη και όταν τρομαγμένος άρχισε να τρέχει.

Δεν φτάνουν τα 9-10ωρα και τα 7ήμερα και οι απαξιωτικές συμπεριφορές με χυδαίες εκφράσεις, τώρα το θράσος των εργοδοτών φτάνει μέχρι το ξύλο. Ο εργαζόμενος κατέφυγε στην αστυνομία στη Πάργα και κατέληξε σε  νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία πολλών επιχειρηματιών του τουρισμού ενθαρρύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης, τη διάλυση της επιθεώρησης εργασίας και την υποστελέχωση κάθε ελεγκτικού φορέα. 

Αυτοί που έχουν καταλάβει τις παραλίες νιώθουν κυρίαρχοι και πιστεύουν ότι τους ανήκει κι ο αέρας που αναπνέουμε. Στην Πάργα κι όλο το μέτωπο της ακτογραμμής υπάρχουν πολιτικοί – ηθικοί αυτουργοί.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό Πάργας ενημέρωσε άμεσα την Ομοσπονδία και είναι σε συνεχή επαφή με το συνάδελφο. Ζητάνε να πάρει θέση ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης, αλλά και οι βουλευτές του νομού.

Επειδή δεν πρόκειται να πάρουν καμία θέση για τον εργαζόμενο, θα το κάνουμε εμείς. Δεν θα αφήσουμε αυτή την ενέργεια αναπάντητη. Κανένας δεν είναι μόνος του. Οι απειλές σε βάρος των σωματείων δε θα περάσουν. Με τα σωματεία μας διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Καλούμε τους/ις εργαζόμενους/ες να οργανωθούν στο σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!   

Η τρομοκρατία τους δε θα μείνει αναπάντητη!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ