Το μόνο σημείο όπου παραμένει θολό είναι η μετοχική σύνθεση της εν λόγω εταιρίας, ειδικά μετά τον δημόσιο ισχυρισμό του κ. Μαντζούκη ότι το 50% αυτής ανήκει στον Όμιλο Βαρδινογιάννη.
«Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής έχει αναφέρει κατά διαστήματα, διάφορους μεγαλόσχημους ότι είναι πίσω από αυτόν. Εμείς δεν γνωρίζουμε κανένα… Έχει αναφέρει διάφορα ονόματα, δεν ξέρουμε τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας αλλά μπορεί να τη δώσει στη δημοσιότητα να δούμε ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που ενδιαφέρονται να κάνουν μια τέτοια μονάδα.
Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο τα λέει αυτά δεν μας αφορά. Θεωρώ όμως ότι ένας αξιόλογος επιχειρηματίας όπως είναι ο Βαρδινογιάννης δεν θα έβαζε έναν συνταξιούχο οδοντίατρο να τον εκπροσωπήσει», σχολίασε σκωπτικά ο κ. Χεκίμογλου.
Η ιστορία των Ασφαλτικών διαρκεί 13 ολόκληρα χρόνια. Επί δεκατρία χρόνια κάποιοι επιμένουν να ταλαιπωρούν μία ολόκληρη κοινωνία και να αποτελούν διαρκή απειλή για έναν από τους πιο δυναμικούς οικονομικά κλάδους του τόπου, αυτόν της ιχθυοκαλλιέργειας.
Οι αντιδράσεις όλων των φορέων είναι μόνιμες και σταθερές.
«Γιατί επιμένουν λοιπόν κόντρα σε όλα και όλους να κάνουν την επένδυση δίπλα στα σύνορα της Αλβανίας. Είναι ερώτημα όλης της κοινωνίας….», ανέφερε ο κ. Χεκίμογλου στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 και συμπλήρωσε πως πέρα από τον πακτωλό ψεμάτων που είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας ειπώθηκαν και μισές αλήθειες, οι οποίες είναι χειρότερες.
Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο ισχυρισμός ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από δύο ή τρεις επιχειρηματίες όταν είναι γνωστό ότι το σύνολο των ιχθυοκαλλιεργητών από την περιοχή της Σαγιάδας μετέχει στον δικαστικό αγώνα.
Κι ακόμη η τοπική αυτοδιοίκηση, με όλα τα θεσμοθετημένα όργανά της, από το 2001 μέχρι σήμερα, είναι κάθετα αντίθετη στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Αρνητικά έχει τοποθετηθεί το σύνολο των φορέων του Νομού Θεσπρωτίας.
Ο κ. Χεκίμογλου καυτηρίασε τη στάση κρατικών παραγόντων που έσπευσαν να δώσουν αδειοδοτήσεις στη συγκεκριμένη μονάδα κόντρα στη βούληση της τοπικής κοινωνίας και επανέλαβε ότι η μονάδα ασφαλτικών δεν μπορεί να συνυπάρξει με τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.
«Δεν μπορούν να παράγονται τα ψάρια δίπλα στα τάνγκερ. Καμία μελέτη δεν θα πει ότι υπάρχει περίπτωση πρόκλησης προβλήματος. Όμως υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα.
Για μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Έχουμε στο πλευρό μας την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Φιλιατών και τον κόσμο, και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Αν προκύψει ζήτημα στο ΣΤΕ θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε. Μέχρι τότε περιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά», υπογράμμισε ο κ. Χεκίμογλου.