Δήμος Φιλιατών: Μονομαχία για δυο αλλά και αναμέτρηση με μοναδικές προκλήσεις

Στον Δήμο Φιλιατών, δύο υποψήφιοι διεκδικούν τη θέση του δημάρχου στις επερχόμενες εκλογές, καθώς η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

Από τη μία πλευρά έχουμε τον Πέτρο Κατσάρη, νυν Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αρχής, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κατσάρης έχει αυτοδιοικητική εμπειρία και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τρέχουσα διοίκηση του Δήμου. Ο νυν δήμαρχος Σπυρίδων Παππάς, αποφάσισε να μην επαναφέρει την υποψηφιότητά του, ανοίγοντας τον δρόμο για την διαμόρφωση ενός νέου τοπίου που φέρνει σε αντιπαράθεση τον Π. Κατσάρη και τον Βασίλειο Τζίγκο.

Ο κ. Τζίγκος, πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, από το χώρο της κεντροαριστεράς, φέρνει στο τραπέζι τη διοικητική του εμπειρία, αλλά δεν έχει προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία. Η υποψηφιότητά του δίνει στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική κατεύθυνση για το μέλλον του Δήμου.

Η επιλογή των ψηφοφόρων στον Δήμο Φιλιατών θα καθορίσει το πολιτικό μέλλον της περιοχής.

Ο Δήμος Φιλιατών αντιμετωπίζει μια σειρά από μοναδικές προκλήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού κοινοτήτων που τον απαρτίζουν. Αυτές οι κοινότητες είναι συχνά αραιοκατοικημένες, με έναν πληθυσμό που γερνάει και ελάχιστους νέους κατοίκους. Η μεγάλη γεωγραφική έκταση του Δήμου και οι ανισότητες σε περιοχές όπως η παραγωγική περιοχή του κάμπου και της Σαγιάδας έναντι των άγονων ορεινών της Μουτγκάνας προσθέτουν στην πολυπλοκότητα των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η ανάπτυξη και η διατήρηση των υποδομών, η παροχή υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους, αποτελούν κρίσιμες προκλήσεις για τη νέα διοίκηση. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν πολιτικές που να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και να επιδιώκουν την ισορροπημένη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους του Δήμου.

Οι εκλογές στον Δήμο Φιλιατών είναι, επομένως, πολύ περισσότερο από μια απλή αντιπαράθεση πολιτικών προσώπων. Αποτελούν μια ευκαιρία για τη συζήτηση και την ανάδειξη λύσεων για τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε κοινότητας και περιοχής του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η ευημερία όλων των κατοίκων.