Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας!!!

igmdimarxeio

Αντιμέτωπος με ένα νέο σοβαρό πρόβλημα, βρίσκεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του Δήμου όσο και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας έχουν δεσμευθεί από το πρωί της Τετάρτης λόγω οφειλών της ΔΕΥΑΗ σε παρόχους ρεύματος.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς ιστορίας κακοδιαχείρισης και ανευθυνότητας.

Οι οφειλές της ΔΕΥΑΗ υπερέβαιναν τον περασμένο Αύγουστο τα 3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που οδήγησε σε αποστολή τότε εξώδικου από τον πάροχο.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λώλου είχε συμφωνήσει σε ρύθμιση της οφειλής με μηνιαίες δόσεις των 26.000 ευρώ, σνώ είχε προχωρήσει και σε αλλαγή παρόχου, ωστόσο, η ρύθμιση δεν εξυπηρετήθηκε, χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρέη πλέον – προς τους δυο παρόχους – αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα, ο ένας πάροχος δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο της ΔΕΥΑΗ όσο και του Δήμου, ο οποίος ήταν εγγυητής της ρύθμισης.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, καθώς η συνέχιση της δέσμευσης των λογαριασμών θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στη δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, επηρεάζοντας αρνητικά την παροχή υπηρεσιών στους δημότες και τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.