Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Τι αλλάζει στα Νοσοκομεία της Ηπείρου

Διευθετήθηκαν οι εκκρεμότητες για την ανάπλαση του Περάματος
Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για το Ρυθμιστικό

Έρευνα στο Δήμο Αρταίων από το ΣΔΟΕ

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών

Στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγαν οι κάτοικοι της Κενάν – Μεσαρέ

Συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

59χρονος βρήκε τραγικό τέλος σε χαράδρα στη Θεσπρωτία

Τι αλλάζει στα Νοσοκομεία της Ηπείρου

Αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο αλλά και συγχωνεύσεις κλινικών προτείνει η τελική πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας..

Σύμφωνα με την πρόταση της αναδιάταξης, το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» θα έχει κοινή διοίκηση με το Νοσοκομείο Φιλιατών. Ακόμη, τα νοσοκομεία σε Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα θα έχουν μόνο διοικητή, καθώς καταργείται ο θεσμός των υποδιοικητών σε αυτές τις μονάδες.
Στόχος της πρότασης είναι να διαμορφωθούν Νοσοκομεία – Συγκροτήματα με κοινό διοικητή και διοικητικό συμβούλιο.
Μείωση των κλινών, προτείνεται  για το σύνολο των νοσοκομειακών μονάδων της περιφέρειας. Για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προτείνεται μείωση των κλινών από 877 σε 790, για τα νοσοκομεία «Γ. Χατζηκώστα» και Φιλιατών, προτείνεται η μείωση από 377 και 86 αντίστοιχα σε 324 και 76. Στο Νοσοκομείο Άρτας προτείνεται η μείωση των κλινών από 236 σε 208, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας από 120 σε 90, και στο Νοσοκομείο Λευκάδας από 80 σε 66.
Σε επίπεδο συνενώσεων κλινικών, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου, προβλέπεται να συνενωθούν δώδεκα στα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Συγκεκριμένα έξι συνενώσεις αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δύο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, μία στο νοσοκομείο Φιλιατών, δύο στην Άρτα και μία στην Πρέβεζα.  Η πρόταση προβλέπει ακόμη την μετατροπή των Κέντρων Υγείας Δερβιζιάνων και Αγνάντων από Α’ σε Β’, ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία.

Διευθετήθηκαν οι εκκρεμότητες για την ανάπλαση του Περάματος
Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και καθιστούσαν προβληματική την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Περάματος, διευθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Στη σύσκεψη μετείχε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Λίνα Μενδώνη, εκπρόσωποι του ΕΟΤ , της Διαχειριστικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Θεμελής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Υπουργείο, συμφωνήθηκε ότι ο χώρος κάτω της κόκκινης γραμμής, της γραμμής οριοθέτησης της λίμνης δηλαδή, θα παραμείνει κοινόχρηστος με παρεμβάσεις διαμόρφωσης πρασίνου και δενδροφυτεύσεις.
Στην περιοχή πάνω από τη γραμμή οριοθέτησης θα εφαρμοστεί η αρχική μελέτη με μικρές τροποποιήσεις.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται στον μέγιστο βαθμό η προστασία του οικοσυστήματος και της λίμνης Παμβώτιδας.

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για το Ρυθμιστικό

Σύσκεψη θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για το θέμα του ρυθμιστικού σχεδίου, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη.
Στη σύσκεψη θα παραστούν όλοι οι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων και οι Δήμαρχοι, των οποίων οι περιοχές τους περιλαμβάνονται στο Ρυθμιστικό,

Έρευνα στο Δήμο Αρταίων από το ΣΔΟΕ

Την εισαγγελική παραγγελία για έρευνα στο Δήμο Αρταίων προκάλεσαν καταγγελίες που είχαν κατατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του δήμου, την έρευνα διεξάγει το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης) και αφορά την προμήθεια λιπαντικών και καυσίμων του Δήμου Αρταίων για τις οικονομικές χρήσεις παρελθόντων ετών αρχής γενομένης από το 2008.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 49 θέματα. Μεταξύ των άλλων θα κατατεθεί προς έγκριση το διετές πρόγραμμα δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης, όπως και ο προϋπολογισμός της επιχείρησης.
Την Δευτέρα στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και διαθεσίμων χρηματικών μέσων του Δήμου καθώς και του ισολογισμού έναρξης της 01-01-2011».

Στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγαν οι κάτοικοι της Κενάν – Μεσαρέ

Στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και στην Ειδική Διαχειριστική Υπηρεσία του ΠΕΠ απευθύνονται οι 375 κάτοικοι της λεωφόρου Κενάν Μεσαρέ, οι οποίοι με τη μορφή έκκλησης ζητούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία  τους.

Την επιστολή – έκκληση προς τις τρεις προαναφερόμενες υπηρεσίες αποστέλλουν 12 κάτοικοι της Κενάν Μεσαρέ, ως εκπρόσωποι των 375 συμπολιτών τους που ζουν στην περιοχή τονίζοντας πως εδώ και εννέα μήνες ζουν δίπλα από «μια άτυπη πίστα ταχύτητας».  Σύμφωνα με τους κατοίκους οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές της πόλης αγνοούν τις συνεχείς διαμαρτυρίες και παρακλήσεις τους για τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής των παιδιών τους και των μαθητών που φοιτούν στα δεκάδες κοντινά σχολεία και οι οποίοι καθημερινά αναγκάζονται να διασχίζουν κάθετα τον δρόμο με κίνδυνο τη ζωή τους.

Συλλήψεις διακινητών και λαθρομετανστών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν χθες στις 21:30 στη θέση «Τσιμέντα» της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ένας αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν και ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, γιατί μετέφεραν  από κοινού ως οδηγός o πρώτος και ως προπομπός ο δεύτερος, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,   δύο  λαθρομετανάστες υπηκόους  Ιράκ με τα δύο ανήλικα τέκνα τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα  με  αυτοκίνητα, με σκοπό να επιβιβασθούν  στο πλοίο για Ιταλία. Όλοι οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα  Ρουμανίας ενώ δήλωσαν ότι κατέβαλαν σε άγνωστο ομοεθνή τους στο Ιράκ  το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους  στον  τελικό προορισμό τους,  τη Γερμανία. Επίσης, ο  διακινητής  που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες, κατείχε και επέδειξε πλαστό  ρουμανικό διαβατήριο, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας αυτοκίνητου  ενώ και για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος προέκυψε ότι έχει δηλωθεί κλοπή.
Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν   από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

59χρονος βρήκε τραγικό τέλος σε χαράδρα στη Θεσπρωτία

Τραγικό τέλος είχε η εκδρομή συγγενών και φίλων από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, όταν στην βόλτα τους για να μαζέψουν τσάι κοντά στο χωριό Ελαταριά, έπεσε και σκοτώθηκε σε γκρεμό 70 μέτρων ένας 59χρονος.
Η παρέα ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής και απλώθηκε στο βουνό προς αναζήτηση του τσαγιού. Στο ραντεβού συνάντησης λίγες ώρες αργότερα δεν εμφανίστηκε ο 59χρονος ανησυχώντας τους φίλους και συγγενείς, οι οποίοι ξεκίνησαν την προσπάθεια εντοπισμού του, χωρίς όμως επιτυχία.
Έτσι στη1 το μεσημέρι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας, άντρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο, όπου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Στις 5 το απόγευμα κατάφεραν και τον εντόπισαν σε γκρεμό βάθους 70 μέτρων, δυστυχώς νεκρό.
Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν η προσπάθεια ανάσυρσής της σωρού του με την βοήθεια ειδικών μηχανισμών της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων.


Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *