Κατά φαντασίαν επίσημος!

Απρόσκλητος βρέθηκε στις εκδηλώσεις του Σουλίου ο Παύλος Γλύξμπουργκ και αυτό δεν θα ήταν θέμα, αν ο ίδιος δεν έπαιρνε θέση ανάμεσα στους επισήμους. Κι όχι μία φορά αλλά σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων… με περισσό θράσος, καθώς θεώρησε ότι η θέση του ανήκει παρά το γεγονός ότι δεν έχει κανένα θεσμικό ή άλλο ρόλο στην Ελλάδα, ενώ δεν είναι ούτε καν έλληνας πολίτης, αλλά Δανός υπήκοος!

Η επιμονή του, να πλασάρει τον ευατό του στην πρώτη σειρά των επισήμων, έφερε σε αμηχανία τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους επίσημους προσκεκλημένους…

Διακριτικά απέφυγε οποιαδήποτε επαφή μαζί του – ακόμη και την τυπική χειραψία – ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στο Σούλι. Μάλιστα, ο κ. Δένδιας, αποχώρησε νωρίτερα από το προγραμματισμένο, χωρίς να επισκεφθεί την οικία Τζαβέλλα, καθώς πληροφορήθηκε ότι ο… κατά φαντασίαν επίσημος, ήταν στο Σούλι προσκεκλημένος της οικογένειας των Τζαβελλαίων!

Έντονα ενοχλημένος ο πρώην βουλευτής του Νομού και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο οποίος έμεινε, όρθιος σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς ο – κατά φαντασίαν- κατέλαβε θέση εκπροσώπου κόμματος στο αμφιθέατρο, χωρίς να… ρωτήσει κανέναν.

Ο κ. Κάτσης επιρρίπτει την ευθύνη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο και έδωσε βήμα επισήμου στον Παύλο Γλύξμπουργκ σαν να πρόκειται για πολιτειακό θεσμικό παράγοντα. Κάποιοι ιθύνοντες νοσταλγοί άλλων εποχών δεν σέβονται την ιστορικά καταγεγραμμένη βούληση του ελληνικού λαού να έχει Δημοκρατία και όχι κληρονομική Βασιλεία και ξεθάβουν φαντάσματα του παρελθόντος για να συσπειρώσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο».

Επίσημη πρόσκληση πάντως στον Παύλο Γλύκσμπουργκ (???), δεν είχε αποσταλεί…