Μαζική η απεργία και στην Ηγουμενίτσα

Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, στα Γιάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα αλλά και τη Θεσπρωτία.

Στην Ηγουμενίτσα, η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας ήταν η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων. Συμμετείχαν πλήθος συνδικάτων του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα. Επίσης συμμετείχε και ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας με σχεδόν καθολικό κλείσιμο της αγοράς, καθώς και αντιπροσωπείες από τους Εμπορικούς συλλόγους Παραμυθιάς και Φιλιατών.

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν οι: Κ. Μπακάλης γγ του Δ.Σ. των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Σοφία Στράτου εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών, Γιώργος Βασιλειάδης πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Κ. Τσόδουλος πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, Γ. Κυπριανός από το Δ.Σ. του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσα, Σ. Γκίκας πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας, Α. Κορμαλή από πρόεδρος του Συνδικάτου επισιτισμού, Θ. Παπαγιάννης πρόεδρος του Συνδικάτου Ιχθυοκαλλιεργειών, Σ. Υφαντής πρόεδρος Συλλόγου ΟΤΑ

Συμμετείχαν επίσης οι Σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών μέσης εκπαίδευσης, Σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών, Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Χρυσηίδα Γεωργίου μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και στη συνέχεια ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.