«Ξεχάστηκαν» για την αίτηση, απλήρωτες και οι συνδρομές για τις Γαλάζιες Σημαίες

GALAZIA_SHMAIA

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας «ξέχασαν» να υποβάλλουν αίτηση για  τις Γαλάζιες Σημαίες, ξέχασαν να πληρώσουν και την συνδρομή των προηγούμενων ετών στο πρόγραμμα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας από την τοποθέτηση του Δημάρχου Παναγιώτη Νταή μετά από σχετικό ερώτημα του Αντώνη Μπέζα.

Το θέμα αναδείχθηκε πριν μερικές ημέρες και μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις κατά την φετινή περίοδο δεν θα κυματίζει γαλάζια σημαία σε καμία παραλία της Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η αίτηση έπρεπε να είχε υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι τον Δεκέμβριο, κάτι που δεν έγινε.

Σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2024 περιλαμβάνεται πίστωση ώστε να εξοφληθούν συνδρομές προηγούμενων ετών ενώ έγκαιρα θα συζητηθεί η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα για το 2025.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το πρόγραμμα για τις Γαλάζιες Σημαίες ήταν πρωτοποριακό για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, σήμερα όμως έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις καθώς δεν αρκεί μία γαλάζια σημαία για τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας παραλίας.

O πρ. Δημάρχος Ιωάννης Λώλος, αν και παρών στην συζήτηση, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις κι έτσι δεν τοποθετήθηκε.