ΟΛΗΓ: 3000 ευρώ για να αποκατασταθούν οι… αμμοθίνες στο Μακρυγιάλι… με μπουλντόζες!

Σε θέατρο του παραλόγου, εξελίσσεται η υπόθεση του… οργώματος με μπουλντόζες στο Μακρυγιάλι για τον… καθαρισμό (sic) της παραλίας!

Επί μια ολόκληρη εβδομάδα κανείς δεν ήξερε τι έγινε και κανείς δεν τοποθετήθηκε δημόσια, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας και την Περιφέρεια… Μόνο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, συνέχισε με δημόσιες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα να… υπεραμύνεται της… παρέμβασης που δεν προκάλεσε – κατά τη γνώμη του – ζημιά, γιατί έγινε με “πιστοποιημένο μηχάνημα”.

Μόλις χθες Τετάρτη ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ιωαννίνων ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε ζημιά από το μηχάνημα που έβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου για τον καθαρισμό της παραλίας και αποκάλυψε ότι άλλο, ιδιωτικό (τίνος;) ήταν αυτό που έκανε μια “μικρή” ζημιά στις αμμοθίνες.

Τη σκυτάλη πήρε ο ΟΛΗΓ, ο οποίος σε ανακοίνωση του δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τα όσα έγιναν στην παραλία, αλλά ενημέρωσε για τη χωροθέτηση των καντινών!

Και αφού ζημιά δεν έγινε, κι αφού οι καντίνες χωροθετήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ (ο οποίος παραμένει… άλαλος για τα τεκτενόμενα σε ΖΩΝΗ Α περιοχής NATURA 2000), έρχεται σήμερα ο ΟΛΗΓ, με απόφαση που αναρτά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να… διαψεύσει τις… διαψεύσεις!

Έτσι αποφάσισε να δαπανήσει 3000 ευρώ σε (άλλα ή τα ίδια άραγε;) ιδιωτικά μηχανήματα –εκσκαφέα και JCB- για να αποκατασταθούν οι αμμοθίνες!

Κι έτσι ο ΟΛΗΓ κατάλαβε – έστω και με καθυστέρηση και καθ’ υπόδειξη του Λιμεαρχείου – ότι στο πλαίσιο του… οργώματος καταστράφηκαν αμμοθίνες!

Αυτές δηλαδή που σχηματίζει η φύση για να προστατεύουν την παραλία από τη διάβρωση.

Έτσι θα βάλει δύο βαριά μηχανήματα για την αποκατάσταση τους!

Τώρα, αν υπάρχει μελέτη για την αποκατάσταση, ποιός θα επιβλέψει τις εργασίες και αν όντως είναι δυνατή η αποκατάσταση με τον τρόπο αυτό… παραμένει άγνωστο!

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι με “μπακαλίστικες” λογικές δεν προστατεύεται η παραλία! Η φύση έκρουσε τους δυο προηγούμενους χειμώνες, τον κώδωνα του κινδύνου! Φαίνεται όμως πως – αρμόδιοι και αναρμόδιοι – κωφεύουν!