Ο ΟΛΗΓ (δεν) απαντά στην Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου

Πέρασε μια βδομάδα μετά το «όργωμα» της παραλίας στο Μακρυγιάλι και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας που έχει στη διαχείρισή του την παραλία, μίλησε…

Και τι είπε; Απολύτως τίποτα!

Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα μηχανήματα που εισήλθαν στην παραλία… Δεν βρήκε μια λέξη να πει για τις αμμοθίνες που ισοπεδώθηκαν…

Αντίθετα, ασχολείται με τις καντίνες για τις οποίες παραχώρησε… θέσεις! Και οι οποίες τελικά έφτασαν στις δέκα (10), σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια!

Μάλιστα συνοδεύει την απάντηση και με μία φωτογραφία που αποτυπώνει τη θέση των καντινών… Όμως χρησιμοποιεί παλαιότερη δορυφορική φωτογραφία και όχι πρόσφατη ώστε να φαίνεται η ζημιά που έχει γίνει!

Με αφορμή λοιπόν την επερώτηση με αρ. κατάθεσης 93961/1858/12-06-23 των αιρετών της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο (την οποία η διορισμένη διοίκηση του ΟΛΗΓ, τουλάχιστον απρεπώς, χαρακτηρίζει… «φερόμενη επερώτηση» αμφισβητώντας τι; τη γνησιότητά της;) ο ΟΛΗΓ απαντά για τις… καντίνες!

Για την ταμπακιέρα όμως τίποτα… Οι… “φερόμενοι” ως διοικούντες τον Οργανισμό δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έμαθαν τίποτα για τις μπουλντόζες στην παραλία! Κι έτσι δεν απαντούν στο αν η μπουλντόζες μπήκαν στα πλαίσια κάποιας σύμβασης δικής τους με κάποιον άλλο φορέα, όπως π.χ. η Περιφέρεια Ηπείρου, βάση ποιάς μελέτης, με ποιες αποφάσεις, με ποιο τίμημα κλπ. 

Υποστηρίζει δε ότι για τις καντίνες ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Θα θέλαμε πολύ να δούμε το έγγραφο με το οποίο ο ΟΦΥΠΕΚΑ διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη του, τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει… Αν π.χ. ο ΟΦΥΠΕΚΑ ενέκρινε τη χρήση μηχανήματος για τον… «καθαρισμό» της  παραλίας και αν ο ΟΦΥΠΕΚΑ συνέστησε να σχηματιστεί αμμόλοφος στο τέρμα του Μακρυγιαλίου με την άμμο που… περίσσεψε από την… «ήπια παρέμβαση καθαρισμού με εγκεκριμένο μηχάνημα από το υπουργείο Περιβάλλοντος», όπως υποστηρίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε παραλίες!  

Και με την ευκαιρία, προς ενημέρωση τον διοικούντων της ΟΛΗΓ: Ας κοιτάξουν σε μια τωρινή φωτογραφία την κατάσταση της παραλίας και ας τη συγκρίνουν με το… παρελθόν (πριν αναλάβουν τη διοίκηση του οργανισμού και της παραλίας) και ίσως καταλάβουν γιατί χρειάζονται «αυστηρά πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος», τα οποία είναι εμφανές ότι δεν τηρήθηκαν στο Μακρυγιάλι!

Ολόκληρη η απάντηση της ΟΛΗΓ ΑΕ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (με παραγγελία δημοσίευσης)

Αναφορικά με την επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης

(που δημοσιεύθηκε την 12/06/2023 στο site thesprotiki.gr)

Αναφορικά με την φερόμενη από το ανωτέρω site σας, κατατεθείσα επερώτηση παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου) προς την Περιφέρεια Ηπείρου, ενημερώνουμε το αναγνωστικό κοινό από την πλευρά της ΟΛΗΓ Α.Ε., ότι για την παραχώρηση χρήσης χώρων στην παραλία Δρέπανο – Μακρυγιαλίου, πέρσι όπως και φέτος, ελήφθη η σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ για τις θέσεις όπου μπορούν να εγκατασταθούν καντίνες και να αναπτυχθούν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην περιοχή Δέλτα Καλαμά προς εξυπηρέτηση λουόμενων ώστε η εγκατάσταση θα γίνει και φέτος, στα ακριβή σημεία που ορίζονται από την ανώτερη απόφαση.

Η παραχώρηση χώρων καντινών πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα εκ της κείμενης νομοθεσίας κοινωνικά κριτήρια, για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων με χαμηλά εισοδήματα και σε ειδικές περιπτώσεις αιτούντων για παράδειγμα αναπηρία, μονογονεϊκών οικογενειών, πολυτέκνων, ανέργων.

Η Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε. εφαρμόζει αυστηρά πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος κατά PERS(Port Environmental Review System), από τον φορέα έκδοσης ECOPORTS, με αξιολογητή την Lloyd’s Register καθώς και με ISO 14001.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της παρούσας.