Πάργα: Αλληλοκαρφώνονται οι… επιχειρήσεις

parga2

Την εφαρμογή MyCoast χρησιμοποιεί ο κρατικός μηχανισμός για να ενισχύσει τους ελέγχους στις παραλίες.

Oι πολίτες μπορούν πλέον να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης, μέσω τη νέας ψηφιακής εφαρμογής MyCoast.

Ομως, μαζί με τις καταγγελίες που πλέον ξεπερνούν τις 8.900 το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καλείται να αντιμετωπίσει και τα…. ευτράπελα!

Στον νομό Πρέβεζας όπου οι καταγγελίες πλησιάζουν τις 1000 και συγκεκριμένα στην Πάργα υπάρχουν δυο ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων σε παραλίες που καρφώνουν ο ένας τον άλλον έχοντας ξεπεράσεις τις 100 καταγγελίες ο καθένας, προκειμένου να σιγουρέψουν τον έλεγχο του Δημοσίου.

Από την επεξεργασία των ανώνυμων καταγγελιών, διαπιστώθηκε ότι προέρχονταν από δύο ΙΡ (ηλεκτρονικές διευθύνσεις) και με λίγο παραπάνω ψάξιμο αποδείχθηκε ότι δύο επιχειρηματίες, με αντικρουόμενα συμφέροντα στην περιοχή, αλληλλοκαταγγέλθηκαν.

Κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας και σε περιπτώσεις που ήδη έχουν ελεγχθεί διαπιστώθηκε ότι τα αλληλοκαρφώματα επιχειρηματιών δεν αφορούσαν πραγματικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι καταγγελίες στο Νομό Πρέβεζας ανέρχονται σε 967.