Προφυλακιστέοι ο ένας αστυνομικός και ο Αλβανός υπήκοος που συνελήφθησαν να μεταφέρουν 100 κιλά κάνναβη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα με το οποίο μετέφερε ναρκωτικά στην Ηγουμενίτσα, όπως και ο Αλβανός που κατηγορείται ως συνεργός του.

Ο δεύτερος αστυνομικός, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 8.000 ευρώ και τον όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών που υπερβαίνει τα 102 κιλά και μάλιστα με το περιπολικό όχημα.

Συνελήφθη επίσης ένας Αλβανός υπήκοος που φέρεται να εμπλέκεται στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε μετά από τροχαίο στην πόλη της Ηγουμενίτσας ενώ ο δεύτερος με τον οποίο βρισκόταν σε κοινή υπηρεσία συνελήφθη στη Σαγιάδα.

Ο 51χρονος αστυνομικός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, και αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και την καταβολή εγγύησης 8000 ευρώ.

Ο Αλβανός συνεπιβάτης του 41χρονου αστυνομικού ισχυρίστηκε, ότι συνεργάζονταν με τον εν λόγω αστυνομικό και στο παρελθόν παρέχοντας πληροφορίες και ότι πίστευε πως συμμετείχε σε νόμιμη αστυνομική επιχείρηση και την περασμένη Παρασκευή.

Τέλος, ο 41χρονος αστυνομικός, αποδέχθηκε τις κατηγορίες, δήλωσε εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ισχυρίστηκε, ότι προέβη στη μεταφορά ως αντάλλαγμα των ουσιών που έπαιρνε. Μάλιστα, ζήτησε ιατρική πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχθεί ο εθισμός του.