ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

drepano

Σε δημόdrepanoσια διαβούλευση τίθεται το Αρχικό Σχέδιο του Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων Αιγιαλού – Παραλίας του Δήμου Ηγουμενίτσας» (www.igoumenitsa.gr), μετά τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και στην αύξηση της συμμετοχικότητας  στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Η εδραίωση του θεσμού της δημόσιας διαβούλευσης   προϋποθέτει τη συνειδητοποίηση των οφελών της διάχυσης της πληροφορίας και της κοινωνικής συναίνεσης για την καλύτερη λειτουργία της διοίκησης στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό το αρχικό σχέδιο  Αιγιαλού και Παραλίας του Δήμου τίθεται στη δημόσια διαβούλευση και ο Δήμος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να διατυπώσουν τις απόψεις και προτάσεις τους επί αυτού.

Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού είναι η ασφάλεια και η  εξυπηρέτηση των λουόμενων στις παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, η βελτίωση  της λειτουργικότητας των παραλιών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και η άσκηση των δραστηριοτήτων εκείνων, που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, όπως η εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών κλπ.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δύναται να μισθώνει προς επιχειρήσεις ή ιδιώτες την απλή χρήση των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού – παραλίας στα όρια της διοικητικής του περιφέρειας με προϋποθέσεις που απορρέουν από την ισχύουσα Νομοθεσία, είτε με δημοπρασία είτε με απευθείας ανάθεση.

                                                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ