Σε εφαρμογή η απόφαση Καχριμάνη για το Stop στα φορτηγά στο οδικό δίκτυο Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας

Επίσημη πρώτη από αύριο μεσημέρι Παρασκευής για την απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη για τα φορτηγά άνω των 4 τόνων στο οδικό δίκτυο της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας καθώς και στο τμήμα Πρέβεζας – Γ.Καλογήρου.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει τα αστυνομικά τμήματα τροχαίας Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας έχουν ζητήσει από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινιστικές οδηγίες καθώς θεωρείται πως η απόφαση Καχριμάνη έχει κενά.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι από την στιγμή που υπάρχει απόφαση του Περιφερειάρχη και έχει κοινοποιηθεί στην Αστυνομία οφείλουν και να την εφαρμόσουν, όμως διευκρινίζουν πως αν σε κάποιον οδηγό φορτηγού βεβαιωθεί παράβαση και ο ίδιος θεωρεί πως δεν έχει ισχύ τότε μπορεί να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα και να την προσβάλλει.

Σε κάθε περίπτωση από αύριο τα αρμόδια τμήματα τροχαίας θα κληθούν να εφαρμόσουν την απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Στον αντίποδα, υπάρχει αναστάτωση μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Η απόφαση πάντως ελήφθη με σκοπό να αντιμετωπιστεί το οξύτατο κυκλοφοριακή πρόβλημα που καταγράφεται ειδικά στην Εθνική Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.