Στον… αέρα η χερσαία ζώνη;

Η  είδηση ότι η ΟΛΗΓ ΑΕ, ζήτησε τη διακοπή ηλεκτροδότησης της χερσαίας ζώνης σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά και Σαγιάδα, έφερε και μια ακόμα αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ανέφερε πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, δεν αρκεί το σχετικό άρθρο στο Νόμο, αλλά χρειάζεται και η υπογραφή σύμβασης παραχώρησης από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, για να καθοριστούν οι όροι της παραχώρησης και μάλιστα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για το σκοπό αυτό με την Κτηματική αλλά και με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια.

Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που η κυριότητά των εκτάσεων αυτών παραμένει, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα , στο Ελληνικό δημόσιο, το ελληνικό δημόσιο – που εκπροσωπεί η Κτηματική, θα πρέπει να καθορίσει τους όρους της παραχώρησης. Δηλαδή για για πόσο χρονικό διάστημα και για ποιες δραστηριότητες παραχωρείται η χρήση της χερσαίας ζώνης στους Δήμους.

Αν αυτό ισχύει, τότε η χερσαία ζώνη, βρίσκεται στην κατάσταση που περιήλθε με το αποχαρακτηρισμό της το 2007… Μια κατάσταση η οποία οδήγησε την πόλη στο σκοτάδι, τις υποδομές ασυντήρητες για χρόνια, τους δύο φορείς (Δήμο και Κτηματική) να ερίζουν στις πλάτες των κατοίκων και των επαγγελματιών για το ποιός έχει την αρμοδιότητα, μέχρι που στο τέλος, το 2016… παρακαλούσαμε να πάρει η ΟΛΗΓ πίσω τη χερσαία ζώνη, για να μπορούν να γίνουν εργασίες συντήρησης!