Στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας ο Ιβάν Σαββίδης: Θέλει το Δρέπανο…

Τον Ιβάν Σαββίδη υποδέχθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος της πόλης Ιωάννης Λώλος και στενοί συνεργάτες του.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Ελληνορώσου μεγιστάνα, ο οποίος διεκδικεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Ο κ. Σαββίδης συνοδεύονταν από στελέχη του ΟΛΘ και τους νομικούς του εκπροσώπους, σε μια συνάντηση, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν οι διεκδικήσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας επί της χερσαίας ζώνης και η παρουσίαση από τον επιχειρηματία του business plan, για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Μια τουριστική αξιοποίηση που σύμφωνα με τους παριστάμενους, συμπεριλαμβάνει το σύνολο της παραλίας του Δρεπάνου, για το οποίο ο κ. Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι επιζητά τη συναίνεση του Δήμου, ώστε να παραμείνει εντός των ορίων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Μάλιστα ο κ. Σαββίδης, παρουσίασε ένα επιχειρηματικό σχέδιο που συμπεριλαμβάνει νέα χωροθέτηση της Μαρίνας Ηγουμενίτσας, ώστε αυτή να βρίσκεται πλησιέστερα του Δρεπάνου, την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου στην περιοχή πάνω από τον ποδηλατόδρομο, πλήρη αποκλεισμό της οδικής πρόσβασης στην παραλία του Δρεπάνου και δημιουργία κατά μήκος της παραλίας γηπέδων γκόλφ και αθλοπαιδιών αλλά και εξοχικών κατοικιών – μπανγκαλόους.

Σύμφωνα με το business plan που παρουσιάστηκε, οι τουριστικές επενδύσεις του ομίλου Σαββίδη στην Ηγουμενίτσα, αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας, ενώ τα ποσά που θα επενδυθούν για τα κατασκευαστικά έργα της Μαρίνας, του ξενοδοχείου κλπ, ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ.
Στη συνέχεια ο κ Σαββίδης και η ομάδα του επισκέφθηκαν και είχαν συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Και για τις δύο συναντήσεις τηρήθηκε άκρα μυστικότητα και μόνον διαρροές είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς εκτός των άλλων, οι δραστηριότητες του  Ελληνορώσου επιχειρηματία στη χώρα μας – ο οποίος έχει διατελέσει και μέλος του Ρωσικού Κοινοβουλίου με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν- παρακολουθούνται στενά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ο ίδιος αποφεύγει το διάστημα αυτό τις δημόσιες εμφανίσεις.

Καλό μήνα!

Διαβάστε σχετικά: Προσοχή: Πρωταπριλιά!