Στο σημείο μηδέν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης

Μισόλογα που ειπώθηκαν με διαφορά λίγης ώρας από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου αφήνουν να εννοηθεί ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει με τα έργα των Σταθμών Μεταφόρτωσης στην Ήπειρο.

Αυτό δεν τον προσδιόρισε κανένας από τους δύο με τον Περιφερειάρχη να αναφέρει ότι «το Υπουργείο έχει τη λύση να πάει σε άλλα όργανα που θα δημιουργήσουν καταστάσεις όχι καλές για την περιοχή μας» και τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ να λέει στη συνεδρίαση ότι «μπορεί να προκύψουν σοβαρά ζητήματα με τα έργα».

Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης –κατασκευή και εξοπλισμός- είχαν ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία κάτι που καθυστερεί και την παράδοσή τους.

Οι εκκρεμότητες αυτές θα πρέπει να κλείσουν άμεσα καθώς το ΕΣΠΑ οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Το πρωί της Παρασκευής έγινε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του Ειδικού  Γραμματέα για το ΕΣΠΑ  του Υπ. Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Ζερβού, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Προέδρου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Νικ. Καλαντζή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Καλαντζής δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συνάντησης αυτής ενημερώνοντας τους συναδέλφους του στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ σημείωσε όμως ότι ο Σύνδεσμος είναι έτοιμος για την λειτουργία των ΣΜΑ.

«Εμείς έχουμε κάνει όσα μας ζητήθηκαν… Μπορεί να προκύψουν ζητήματα με τα έργα.. Υπάρχει και αλληλογραφία με τον ανάδοχο του εξοπλισμού που είναι ανησυχητική» είπε ο κ. Καλαντζής.

 «Ζητήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της η εταιρία που προμήθευσε τον εξοπλισμό, αλλά και όλοι εμείς τις δικές μας ευθύνες, γιατί διαφορετικά το Υπουργείο έχει τη λύση να πάει σε άλλα όργανα, που θα δημιουργήσουν καταστάσεις που δεν θα είναι καλές για την περιοχή μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης με αφορμή την πρωινή τηλεδιάσκεψη.

Οι Δήμοι την ίδια ώρα περιμένουν πως και πως την λειτουργία των ΣΜΑ προκειμένου να απαλλαγούν από ένα σημαντικό κόστος, αυτό της καθημερινής μετακίνησης απορριμματοφόρων προς το εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι.