Συνελήφθη στην Αλβανία ο Ιλίρ Κούπα…

KOYPA ILIRΈξι μήνες μετά την περιπετειώδη διαφυγή του από το Κερασοχώρι Φιλιατών, ο Ιλίρ Κούπα συνελήφθη στη χώρα του.

Ύστερα από τη διαρκή και στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές Αρχές ασφαλείας και την αξιοποίηση πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη σήμερα (25-01-2014) τα ξημερώματα στην Αλβανία, ο καταζητούμενος Αλβανός κακοποιός Kupa Ilir.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανωτέρω είχε αποδράσει μαζί με άλλους δέκα ομοεθνείς του, την 22-03-2013, από τις Φυλακές Τρικάλων.

Αναζητείτο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης (ερυθρά αγγελία), ενώ σε βάρος του εκκρεμεί σωρεία ποινικών διώξεων των Εισαγγελικών Αρχών της χώρας μας για σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη διαδικασία έκδοσής του στη χώρα μας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ξεκίνησε η επιχείρηση της Αλβανικής Αστυνομίας για τη σύλληψη του δραπέτη Ιλίρ Κούπα. Ο Ιλίρ Κούπα κινούνταν με άλλο άτομο, εκτιμάται ότι πρόκειται για έναν ακόμη από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, σε προάστιο των Τιράνων.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, αναφέρουν ότι είχαν προηγηθεί ληστείες στην περιοχή και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που κινητοποίησε τις Αλβανικές αρχές.

Αρχικά οι δύο καταζητούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό. Από το πρωί η Αλβανική αστυνομία με επίσημη ανακοίνωσή της απευθύνονταν στους πολίτες ζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό τους.

Ως κίνητρο μάλιστα έδινε το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ!

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι ο Ιλίρ Κούπα, εντοπίστηκε στην αερογέφυρα του νέου μεγάλου αυτοκινητοδρόμου των Τιράνων που κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Συνελήφθη από τις αρχές και αμέσως ενημερώθηκε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση της Αλβανικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου ατόμου.

Ο Ιλίρ Κούπα είχε καταφέρει να διαφύγει από την Ελλάδα, μετά τη συμπλοκή με την Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή της Βροσύνας, όπου έπεσε νεκρός ο διαβόητος κακοποιός Μάριαν Κόλα.

Κατάφερε, γνωρίζοντας προφανώς καλά την περιοχή, να περάσει μέσα από τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, χρησιμοποιώντας δύσκολα μονοπάτια και απομονωμένα σπίτια ως καταφύγια.

Ένα από τα σπίτια που είχε εντοπίσει η αστυνομία ήταν στο Πολύδροσο ενώ τα τελευταία του ίχνη είχαν βρεθεί στο ορεινό Κερασοχώρι των Φιλιατών. Τότε έληξε και η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ήπειρο.

Ο Ιλίρ Κούπα είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία και η σύλληψη και έκδοσή του είχε ζητηθεί με ένταση από τον Έλληνα Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια σε όλες τις συναντήσεις με τις αρχές της γείτονος.