Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσπρωτίας: συμπαράσταση στους εργαζομένων του Γ.Ν. – ΚΥ Φιλιατών

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Θεσπρωτίας, ανταποκρινόμενο  στο κάλεσμα των εργαζομένων του Γ.Ν. – ΚΥ Φιλιατών.

Δηλώνουμε ότι θεωρούμε και δικό μας αγώνα, τον αγώνα των εργαζομένων ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών, να κρατήσουν όρθιο το μοναδικό νοσοκομείο στον Νομό μας, ώστε  αυτό να συνεχίσει να επιτελεί στο ακέραιο  τον κοινωνικό του ρόλο. 

Να υπερασπιστούμε τα σημαντικά: την υγεία, τη ζωή όλων μας!

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Θεσπρωτίας, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των εργαζομένων του Γ.Ν. – ΚΥ Φιλιατών. Δηλώνουμε ότι θεωρούμε και δικό μας αγώνα, τον αγώνα των εργαζομένων ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών, να κρατήσουν όρθιο το μοναδικό νοσοκομείο στον Νομό μας, ώστε  αυτό να συνεχίσει να επιτελεί στο ακέραιο  τον κοινωνικό του ρόλο. Ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο και παραμελημένο από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, το οποίο δουλεύει με το φιλότιμο και τις αντοχές των εργαζομένων.

Μετά από δύο χρόνια παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης θα έπρεπε να θεωρούνταν αυτονόητη η στήριξη ενός περιφερειακού νοσοκομείου, από τη λειτουργία του οποίου  εξαρτάται η περίθαλψη του πληθυσμού ενός ολόκληρου Νομού. Αντ’ αυτού οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Φιλιατών καταγγέλουν υποστελέχωση και αδιανόητες -για ένα νοσοκομείο- ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καθιστούν επισφαλή την καθημερινή λειτουργία του.

Ως ΔΣ του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας εκφράζουμε τη συμπόρευσή μας με τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών και ζητούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η οικονομική στήριξη των δομών υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως σπατάλη δημόσιων πόρων, αλλά ως εκ των ουκ άνευ υποχρέωση κάθε δημοκρατικής πολιτείας απέναντι στην κοινωνία, τους πολίτες που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση.

                                                       Ηγουμενίτσα : 25/07/2022

 Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ