Τα διαδικτυακά δημοσιεύματα και οι δήθεν απόπειρες απαγωγής

astinomia genik

Δεν είναι η πρώτη φορά, που στο διαδίκτυο εμφανίζονται μηνύματα περί απόπειρας απαγωγής παιδιού. Και η συνέχεια γνωστή… Κυκλοφορούν με απίστευτη ταχύτητα και συνήθως διανθίζονται από διάφορα σχόλια που ενσπέιρουν πανικό, σε αφελής, ανυποψίαστους ή ακόμα και οπαδούς θεωριών συνομωσίας!

Κάτι ανάλογο συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης… Η ανάρτηση μιας γυναίκας, στην περιοχή της Θεσπρωτίας, περί απόπειρας απαγωγής του γιου της, από “μία άσπρη κλούβα με νεκροκεφαλή” έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο.

Εκατό και πλέον κοινοποιήσεις και κραυγαλέα σχόλια του τύπου “ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!”

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα… Και μέσα σε χρόνο ρεκόρ, εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα απαγωγής…

Ωστόσο η “είδηση” είχε κυκλοφορήσει σε τέτοιο βαθμό στο διαδίκτυο, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, που πλέον τα πραγματικά γεγονότα, ενδιέφεραν ελάχιστους.

Ανά τακτά διαστήματα, εμφανίζονται στο διαδίκτυο κυρίως, παρόμοια μηνύματα, τα οποία προειδοποιούν γονείς για συγκεκριμένο τύπου αυτοκίνητο το οποίο κινείται πάντα σε συγκεκριμένες περιοχές, και «αρπάζει» μικρά παιδιά.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και αναφορές ανώνυμων χρηστών του Διαδικτύου οι οποίοι δηλώνουν «μάρτυρες» ανάλογων περιστατικών σε εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα ή μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών, όπου αρπάζουν μικρά παιδιά, τα οδηγούν στις τουαλέτες και αφού τα ναρκώσουν τους αλλάζουν τα ρούχα, τα κουρεύουν και ετοιμάζονται να τα φυγαδεύσουν από τον χώρο.

Πόσο αληθινά όμως μπορεί να είναι αυτά τα σενάρια και πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά τέτοιου είδους μηνύματα;

Τόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όσο και οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» διαψεύδουν τις αναφορές που εμφανίζονται -κυρίως στο Διαδίκτυο- και αμέσως εξαπλώνονται.

Σύμφωνα δε με τα επίσημα στοιχεία οι αρπαγές εξαφανισμένων παιδιών αφορούν μόνο τις γονικές και όχι από αγνώστους, όπως αναφέρουν τα μηνύματα που πλημμυρίζουν συχνά τα social media.

Εν τούτοις τα διαδικτυακά δημοσιεύματα περί εξαφανίσεων επιμένουν απο καιρού εις καιρόν και διαχέονται στην κοινωνία από στόμα σε στόμα, εντείνοντας την ανησυχία μικρών και μεγάλων…

Τώρα, το κίνητρο εκείνων που δημιουργούν τέτοιες “ειδήσεις”;;; Ε! αυτό μάλλον πρέπει να το εξετάσει ψυχίατρος…