Υπέρ της έρευνας για υδρογονάνθρακες ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών

ereunes-petrelaioΥπέρ της έρευνας και πιθανής εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο τάσσεται η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιστημόνων Ηπειρωτών, η οποία συγκλήθηκε στις 7 Νοεμβρίου.

Σε ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

Οι κύριες πηγές ενέργειας σήμερα, παγκοσμίως και στη Ελλάδα, είναι το Φυσικό Αέριο και το Πετρέλαιο.

Οι Έλληνες εισάγουμε πανάκριβα αυτά τα κοιτάσματα με χρήματα από τους φορολογούμενους και με έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν αβάσταχτα όλα τα νοικοκυριά.

Παγκοσμίως υπάρχουν 140 χώρες που εξορύσσουν Φυσικό Αέριο και Πετρέλαιο, δημιουργώντας ορυκτό πλούτο για το παρόν και για το μέλλον τους .

Δημιουργούν θέσεις εργασίας και βοηθούν την οικονομά τους.

Για τις έρευνες που γίνονται στην Ήπειρο μερικοί κινητοποιούνται για να τις εμποδίσουν, με το επιχείρημα ότι θα καταστραφεί το περιβάλλον.

Σήμερα στην Ελλάδα παράγουμε ηλεκτρικό ρεύμα και από λιγνίτη, που όταν καίγεται είναι 100 φορές πιο επιβλαβές από το Φυσικό Αέριο, το οποίο Φυσικό Αέριο θα μπορούσαμε να το εξορύξουμε στη χώρα μας.

Όπου οι κανονισμοί προστασίας του περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι αυστηρότεροι παγκοσμίως.

Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε :

Να αντιγράψει η χώρα μας την καλύτερη τεχνογνωσία της υφηλίου, για την ασφαλέστερη προστασία του περιβάλλοντος κατά τν εξόρυξη Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου.

Να διερευνηθεί η Ήπειρος στη ξηρά και στη Θάλασσα, προσελκύοντας ξένες επενδύσεις από έμπειρες εταιρίες, για τον εντοπισμό των κοιτασμάτων

Είναι γνωστό από επιστήμονες, ότι υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες ότι στην Ήπειρο θα ανακαλυφθεί φυσικό αέριο, ίσως και πετρέλαιο, που αν βρεθούν θα δώσουν θέσεις εργασίας στους Ηπειρώτες θα τους βοηθήσουν οικονομικά

O Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, με ευθύνη για την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες εκφράζει την θέση της και αποφασίζει να ταχθεί θετικά στην έρευνα και στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ήπειρο με εφαρμογή αυστηρών κανονισμών προστασίας του περιβάλλοντος.