Ψίχουλα τα αντισταθμιστικά για την Ηγουμενίτσα από το Λιμάνι

limaniigm

Το αντισταθμιστικό τέλος που αναμένεται να λάβει ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τον Οργανισμό Λιμένος, για το έτος 2023 ανέρχεται σε ποσό μόλις 230.000 ευρώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Αντίστοιχα, ο Δήμος Φιλιατών θα λάβει 25.000 ευρώ.

Ωστόσο, το ποσό αυτό για τον Δήμο Ηγουμενίτσας αντιπροσωπεύει μόλις το 0,46% του προϋπολογισμού του, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη του 50% του κόστους ηλεκτροφωτισμού της χερσαίας ζώνης που πρόσφατα πέρασε στη δικαιοδοσία του.

Αυτό το ποσό είναι ουσιαστικά σταγόνα στον ωκεανό των οικονομικών αναγκών που προκύπτουν για το Δήμο. Παράλληλα, η ΟΛΗΓ δεν καταβάλει κανένα ανταποδοτικό τέλος, κάτι που καθιστά το Δήμο… χορηγό της αφού υποχρεούται στη συλλογή απορριμμάτων, στην σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο κλπ, χωρίς κανένα όφελος.

Η διαβόητη ιδιωτικοποίηση του Λιμένος, αντί να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, φέρνει μάλλον μαρασμό στα οικονομικά του Δήμου, ενώ η μη δέσμευση του επενδυτή για την κατασκευή Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, η επιχειρούμενη δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και η αναθεώρηση – άγνωστο σε ποιά κατεύθυνση – του master plan του Λιμανιού, προβληματίζουν για την… αναπτυξιακή κατεύθυνση που τελικά ο επενδυτής θα επιλέξει (!!!) για την πόλη και την περιοχή.

πηγή: Η Θεσπρωτική