Όσα δεν είπε ο Πρωθυπουργός…

Είχε χρησμούς, είχε γκλίτσες, είχε συγχαρητήρια για τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια Ηπείρου και η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη δεν είχε ειδήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που  συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα οι επισκέψεις του πρωθυπουργού τείνουν να μετατραπούν σε εντελώς αδιάφορες και να συνοδεύονται από το ερώτημα «αφού δεν έχει κάτι να πει γιατί έρχεται..».

Αυτή τη φορά βέβαια η επίσκεψη στα Γιάννινα ήταν παράπλευρη αφού είχε προηγηθεί στην Ηγουμενίτσα για την παράδοση του λιμανιού στους Ιταλούς.

Φύσηξε αέρας ανάπτυξης στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα παρότι ο επενδυτής κρατά κλειστά τα χαρτιά του και στην πρεμιέρα του δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για όσα σκοπεύει να κάνει.

Ο Πρωθυπουργός στα Ιωάννινα και μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον Περιφερειάρχη μίλησε για δύο θέματα χωρίς να αναφερθεί όμως σε κρίσιμες παραμέτρους τους.

Το πρώτο είναι ο οδικός άξονας Ιωαννίνων – Κακαβιάς και το δεύτερο το Πάρκο Υψηλής Έρευνας.

Για το πρώτο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση του διαγωνισμού και είπε ότι έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Δεν είπε όμως από πού προέρχεται η χρηματοδότηση καθώς η δημοπράτηση γίνεται με εγγραφή του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για το δεύτερο είπε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή που μεταλλάσσει τα Ιωάννινα.

Δεν είπε και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν τελικά το ελληνικό δημόσιο θα εγγυηθεί το δάνειο από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων και αν θα συμβάλλει και πως για την εξασφάλιση 10 εκατομμυρίων –δάνειο και πάλι- από ελληνική τράπεζα. Ένα χρόνο μετά την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και ολοκλήρωσής του.

Ο Πρωθυπουργός δεν ανέφερε ούτε λέξη για στήριξη του μεγαλεπήβολου σχεδίου επανασυναρμολόγησης του κλειστού από το Ελληνικό ώστε να λειτουργήσει ως πολυκέντρο για τον αθλητισμό και ως εκθεσιακός χώρος.

Δεν είπε τίποτα στο αίτημα του Περιφερειάρχη να χρηματοδοτηθούν οι οδικές υποδομές της Πρέβεζας.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέφερε κουβέντα αυτή την φορά για την παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο.

Δεν είπε τίποτα για την δική του εξαγγελία προ διετίας που αφορούσε στον παραλίμνιο, περιμετρικό πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο των 12 εκατομμυρίων.

Δεν είπε ούτε λέξη για τον οδικό άξονα Μαυρομάτι- λιμάνι Ηγουμενίτσας, απαραίτητος για την ανάπτυξη της περιοχής..

Φυσικά δεν περίμενε κανείς να ακούσει οτιδήποτε για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, αφού αυτή, την είχε στείλει στον κάλαθο των αχρήστων από τις αρχές του έτους!