12 κρούσματα στην Ήπειρο – Ένα στη Θεσπρωτία

Για πρώτη φορά μετά από 14 ημέρες μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ για τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή στο νομό Ιωαννίνων καταγράφονται οκτώ νέα κρούσματα εκ των οποίων τα τρία συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ στην υπόλοιπη Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα στην Πρέβεζα και ένα στη Θεσπρωτία, που ήταν γνωστό από την Κυριακή.
Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν και επίσημα τα αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ, στο γενικό πληθυσμό στα Ιωάννινα από την Τετάρτη 14/10 έως και Παρασκευή 16/10.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2019 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν εικοσιπέντε (25) θετικά δείγματα, τα οποία αφορούν σε Έλληνες (14 άνδρες και 11 γυναίκες), με ενδιάμεση ηλικία τα 34 έτη.
Στο Δήμο Ιωαννιτών παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας 20 τμήματα σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ κλειστό παραμένει το Γυμνάσιο Βελισσαρίου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.
Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, νοσηλεύονται 3 άτομα, ενώ 35 άτομα νοσηλεύονται στις Μονάδες Λοιμωδών του ίδιου νοσοκομείου, το οποίο από το Σάββατο έθεσε σε λειτουργία και τρίτη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων.