18 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο – 4 στη Θεσπρωτία

sxoleio

Πριν καλά καλά ξεκινήσουν την λειτουργία τους, υπό κατάληψη βρίσκονται 18 σχολεία στην Ήπειρο.

Οι μαθητές θέτουν ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία και τα μέτρα προστασίας. Αίτημα που μπαίνει σε όλα τα υπό κατάληψη σχολεία είναι ο μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.

Από κει και πέρα και κατά περίπτωση οι μαθητές θέτουν και θέματα που σχετίζονται συνολικότερα με τον χώρο της παιδείας, το εξεταστικό σύστημα και άλλα.

Οι φορείς της εκπαίδευσης φοβούνται ότι ο… ιός των καταλήψεων θα εξαπλωθεί τις επόμενες ημέρες σε περισσότερες σχολικές μονάδες και επισημαίνουν τους υγειονομικούς κινδύνους που μπορεί να αυξηθούν από μία τέτοια κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, στην Άρτα υπό κατάληψη τελούν τέσσερα σχολεία, δύο γυμνάσια, ένα ΓΕΛ και ένα ΕΠΑΛ.

Στη Θεσπρωτία υπό κατάληψη τελούν τέσσερα σχολεία, δύο γυμνάσια στην πόλη της Ηγουμενίτσας και το ΕΠΑΛ καθώς και το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς.

Επτά σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Πρέβεζα. Πρόκειται για τέσσερα γυμνάσια και δύο λύκεια στην πόλη της Πρέβεζας και το Λύκειο Φιλιππιάδας.

Τέλος στα Γιάννινα, υπό κατάληψη βρίσκονται τρία σχολεία. Το 1ο και το 8ο Λύκειο Ιωαννίνων και το Γυμνάσιο το οποίο φιλοξενεί και λυκειακές τάξεις στο Δήμο Ζίτσας.