Στα 19 τα νέα κρούσματα – Δραματική η αύξηση στη Θεσπρωτία – Τεστ σε Δήμο και Ναυταθλητικό

corona_virus
Ένα βήμα πριν την κόκκινη ζώνη, βρίσκεται ο Νομός Θεσπρωτίας, ο οποίος τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσιάζει δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, παρ’ όλο που μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου τα καθημερινά κρούσματα ήταν σχεδόν μηδενικά.

Με τα χθεσινά 19 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν, αριθμός ρεκόρ για το Νομό, ο ημερήσιος δείκτης κρουσμάτων έφτασε στα 145 ανά 100.000 πληθυσμού, με την κατάσταση να είναι οριακή.

Στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν συνολικά 44 νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, επτά στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και δύο στην Πρέβεζα.

Από την αρχή του Φεβρουαρίου στην Ήπειρο έχουν εντοπιστεί 458 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 284 στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ενώ από την αρχή της πανδημίας η Ήπειρος μετράει συνολικά 2.671 κρούσματα κορονοϊού.

Εν τω μεταξύ το κλείσιμο των σχολείων στον νομό Θεσπρωτίας ζητά η τοπική ΕΛΜΕ μετά την αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται στον νομό τις τελευταίες ημέρες.

Ήδη, τρεις σχολικές μονάδες στην πόλη της Ηγουμενίτσας βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, ενώ κλειστά παραμένουν τμήματα και σε άλλα έξι σχολεία.

Σε αναστολή λειτουργίας στο σύνολό του έως και τις 4 Μαρτίου βρίσκεται το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηγουμενίτσας και το 2ο Νηπιαγωγείο της πόλης. Κλειστά έως τις 4 Μαρτίου τα τμήματα Α3, Α3 – Γαλλ. και Α3 Προχ. στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, το τμήμα Α2 στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας, και μέχρι τις 7 Μαρτίου τα τμήματα Γ2 & Γ2 Διοικ. – Οικ. του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, ενώ από σήμερα έως τις 9 Μαρτίου αναστέλλει τη λειτουργία του το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας, ενώ απομακρύνθηκαν και οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 & ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, καθώς εντοπίστηκε με rapid test θετικός μαθητής. Η λειτουργία των τμημάτων θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου στο μαθητή.  Σε αναστολή τέθηκαν επίσης μέχρι και τις 9 Μαρτίου τα τμήματα της Ε’ τάξης στα Δημοτικά Σχολεία Καστρίου και Παραποτάμου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Aρνητικά ήταν και τα πρώτα 50 rapid tests, που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη, στους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε αιρετό. Οι δειγματοληψίες στο προσωπικό του Δήμου Ηγουμενίτσας, και των οργανισμών του, θα συνεχιστούν με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των εργαζομένων μέχρι και την Παρασκευή.

Αρνητικά ήταν και τα δείγματα που ελήφθησαν στους αθλητές και προπονητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας που είχαν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα.