Δωδεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή για τον 39χρονο μετά το επεισόδιο μέσα στην Ασφάλεια Ιωαννίνων

DIKASTIKO IOANNINAΠοινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον 39χρονο από τα Γιάννινα που μέσα στα γραφεία της Ασφάλειας χαστούκισε τρεις κοπέλες.

Οι κοπέλες είχαν προσαχθεί μαζί με είκοσι περίπου άτομα, μετά την αντιφασιστική πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας άγνωστοι έσπασαν το κατάστημα στρατιωτικών ειδών που διατηρεί ο πρώτος στην οδό Σταδίου.

Από το πρωί στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες νεαροί, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της δίκης κινήθηκαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Συγκεκριμένα χθες (24.09.2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, ομάδα διαδηλωτών αντιεξουσιαστικού χώρου, τριακοσίων περίπου ατόμων, πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε κατάστημα ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να προκληθεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Από το χώρο του επεισοδίου, προσήχθησαν από τους αστυνομικούς συνολικά είκοσι (20) άτομα.

Την ώρα του περιστατικού βρισκόταν μέσα στο κατάστημα ο 39χρονος ιδιοκτήτης και όταν προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να αναγνωρίσει τους προσαχθέντες, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε τρεις  νεαρές ημεδαπές, χτυπώντας αυτές στο πρόσωπο.

Ο 39χρονος ημεδαπός συνελήφθη για το αδίκημα της απρόκλητης σωματικής βλάβης ενώ υπέβαλλε έγκληση σε βάρος των τριών ημεδαπών για εξύβριση, οι οποίες και συνελήφθησαν.