Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο επικεφαλής της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών”, τοποθετείται για τα έργα που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις πηγές του Αχέροντα στη Γλυκή.
Ο κ. Ζάψας επισκέφθηκε το Σάββατο την περιοχή για να διαπιστώσει από κοντά το εύρος των παρεμβάσεων και ζητά την άμεση διακοπή των εργασιών και την μελέτη πραγματικής αποκατάστασης σε δυο στάδια: “Μια άμεση χρονικά παρέμβαση, επειδή σε 2 μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος και μια μακροπρόθεσμη που θα θωρακίσει την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού, χωρίς να την αλλοιώνει όπως συμβαίνει με την παρούσα καταστροφική παρέμβαση”.
Στην ανάρτησή του αναφέρει:
Μια περίεργη «αποκατάσταση» στο θεματικό πάρκο της Γλυκής!
Κανονική καταστροφή στο πλέον εμβληματικό σημείο του Αχέροντα.
Πρόκειται για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός και απόφραξη γέφυρας και ρέματος από κορμούς ξερών δέντρων και αποκατάσταση κατολίσθησης στην περιοχή Κυψέλης και Γλυκής», με παροχή υπηρεσιών.
Επισκεφθήκαμε επί τόπου την περιοχή αναφοράς και τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από την εισήγηση της Υπηρεσίας.
Γίνονται εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και πεσμένα δέντρα, με βαριά και ακατάλληλα μηχανήματα, στο θεματικό πάρκο της Γλυκής, που καμιά σχέση δεν έχουν με αποκατάσταση του τοπίου αλλά το καταστρέφουν ολοκληρωτικά.
Η παρέμβαση γίνεται σε μήκος 1 km περίπου, από την αρχή των πηγών μέχρι την είσοδο στο φαράγκι του ποταμού Αχέροντα.
Τόπος μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλους που φιλοξενούσε επισκέπτες περιπατητές. Ένα τμήμα από την ευρύτερη παραποτάμια προστατευόμενη έκταση και χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura, δυτικά του ποταμού.
Χρειάζεται άμεση διακοπή εργασιών και μελέτη πραγματικής αποκατάστασης σε δυο στάδια. Μια άμεση χρονικά παρέμβαση, επειδή σε 2 μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος και μια μακροπρόθεσμη που θα θωρακίσει την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού, χωρίς να την αλλοιώνει όπως συμβαίνει με την παρούσα καταστροφική παρέμβαση, έχοντας για οδηγό τη μελέτη που συντάχθηκε για «ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΑΧΕΡΟΝΤΑ».