Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου πτηνού, μπούφου, εξελίχθηκε στην Εγνατία Οδό, στη σήραγγα της Μακρυχώρας στη Θεσπρωτία, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.
Το πουλί εντόπισαν τραυματισμένο, αδύναμο να πετάξει διερχόμενοι οδηγοί και άμεσα ειδοποίησαν την Εγνατία, η οποία με τη σειρά της απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας.
Οι δασοφύλακες κατάφεραν να προσεγγίσουν το τραυματισμένο πτηνό και το μετέφεραν στη Διεύθυνση Δασών, από όπου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τροφή, θα ξεκινήσει το ταξίδι του για την Αθήνα και τo Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής Anima, ο οποίος δέχτηκε να το περιθάλψει εως ότου να είναι ικανό να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.
Ο μπούφος είναι το μεγαλύτερο είδος κουκουβάγιας στον κόσμο.
Πρόκειται για την κοινή ονομασία του γένους Bubo και με την ευρύτερη έννοια του γένους Asio, Γλαυκόμορφων πτηνών της οικογένειας Stringidae.
Ο Ευρασιατικός μπούφος (είδος B. bubo, αγγλ. eagle owl, γαλλ. grand duc) χαρακτηρίζεται από μεγάλο μέγεθος (μήκος 66-71 εκατοστόμετρα), από 2 θυσάνους φτερών στα αυτιά και από μεγάλα πορτοκαλί μάτια.
Το φτέρωμά του είναι ξανθοκάστανο ως κιτρινόμαυρο, με καφέ κηλίδες, πιο ανοιχτόχρωμο στο κάτω μέρος.
Ζει μοναχικός και φωλιάζει σε σχισμές βράχων, κουφάλες δέντρων, θάμνους και εγκαταλελειμμένες φωλιές αρπαχτικών.
Το λυκόφως κουρνιάζει όρθιος σε ένα κλαδί και ανιχνεύει το έδαφος για την λεία του, που αποτελείται κυρίως από Τρωκτικά, λαγούς, κουνέλια και πουλιά.