Η απόδοση του Μάριου Κάτση στις Ευρωεκλογές

Ο Μάριος Κάτσης συγκέντρωσε 16.900 ψήφους στις ευρωεκλογές, καταλαμβάνοντας την 23η θέση ανάμεσα στους 42 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή. Παρά τη σημαντική του προσπάθεια, ο Μ. Κάτσης έμεινε μακριά από τις εκλόγιμες θέσεις.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, ο Μάριος Κάτσης κατέλαβε την πρώτη θέση με 1.841 ψήφους, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Αρβανίτη που συγκέντρωσε 750 ψήφους. Αυτό δείχνει την ισχυρή τοπική υποστήριξη που απολαμβάνει ο Μάριος Κάτσης στη Θεσπρωτία, λόγω της αναγνωρισιμότητας του στην περιοχή. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στην τρίτη θέση στη Θεσπρωτία, με το ΠΑΣΟΚ του έτερου Θεσπρωτού υποψηφίου Ανδρ. Σπυρόπουλου, να… παίρνει κεφάλι!

Στον Νομό Ιωαννίνων, ο Κώστας Αρβανίτης κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ ο Νίκος Φαραντούρης ακολούθησε στη δεύτερη. Ο Μάριος Κάτσης βρέθηκε στην πεντάδα, αλλά δεν μπόρεσε να υπερκεράσει τον τοπικό ανταγωνισμό. Στο Νομό Άρτας, ο Μάριος Αθανασίου κατέλαβε την πρώτη θέση με 2.083 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Τσίπρας ήρθε δεύτερος με 1.604 ψήφους, ενώ ο Μάριος Κάτσης έμεινε στην 8η θέση με μόλις 667 ψήφους, γεγονός που καταδεικνύει ότι η στήριξη της ισχυρής στην Άρτα, Όλγας γεροβασίλη, κατευθύνθηκε… αλλού. Στην Πρέβεζα, ο Κώστας Αρβανίτης πήρε την πρωτιά με 1.127 ψήφους, ενώ ο Νίκος Φαραντούρης βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 847 ψήφους, ενώ ο Μάριος Κάτσης είναι τέταρτος με 641 σταυρούς προτίμησης.

Η απόδοση του Μάριου Κάτση στις ευρωεκλογές ήταν αξιοπρεπής, αλλά όχι αρκετή για να εξασφαλίσει μία θέση στην Ευρωβουλή. Η πρώτη θέση στη Θεσπρωτία δείχνει τη δύναμή του σε τοπικό επίπεδο, αλλά η αδυναμία του να καταλάβει υψηλότερες θέσεις σε άλλες περιοχές, και της Ηπείρου, παρά το γεγονός πως ήταν βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην περίοδο διακυβέρνησης 2015-2019 αλλά και στην 4ετια 2019-2023, επηρέασε αρνητικά τα συνολικά αποτελέσματά του και ανέδειξε την αδυναμία επικοινωνίας του έργου του προς την κοινωνία, την ώρα που ο νέος πρόεδρος του κόμματος επιζητά τη “γείωση” του με αυτή.