Eιδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Έρευνες πετρελαίου στο Ιόνιο

Η Ελλάδα πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης και η σχετική απόφαση για την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών υπογράφεται άμεσα. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη κατά την έναρξη της ΔΕΘ. Στις περιοχές που περιλαμβάνονται στις υπό έρευνα περιοχές, υπάρχουν και αρκετές γύρω από τον Αμβρακικό κόλπο. “Ανακοινώνω ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα… Είναι πλούτος που ανήκει σε όλους τους Έλληνες και αξιοποιείται για το κοινό μας συμφέρον”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

΄Εκκληση για επιστροφή των βιβλίων

Πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σήμερα και έκκληση προς όλους να επιστρέψουν τα βιβλία ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν στα σχολεία, απευθύνει η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Φιλιώ Νόκα Ζαράχη. Στην ανακοίνωση της κ. Ζαράχη σημειώνεται: «Κάνω έκκληση προς τους γονείς των μαθητών να στείλουν τα παιδιά τους στον αγιασμό έχοντας μαζί τους τα περσινά βιβλία ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν. Ας κάνουμε τη διαφορά ως Ηπειρώτες δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά την εκπαίδευση των παιδιών μας».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, θα παραστεί σήμερα, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στον αγιασμό της Ζωσιμαίας Σχολής.

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο

Αύριο Τρίτη στις οκτώ το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τριάντα τέσσερα θέματα, μεταξύ των οποίων και η «συζήτηση και λήψη απόφασης για προκήρυξη επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», η «Συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής για τον εορτασμό της 100ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων» αλλά και η «Λήψη απόφασης για ρύθμιση οφειλών τρίτων προς τον Δήμο και για τη διαδικασία καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων».

Επαναδημοπράτηση έργων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας

Την επαναδημοπράτηση τριών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας αποφάσισε στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η επαναδημοπράτηση αποφασίστηκε επειδή η αρχική δημοπρασία απέβη άκαρπη καθώς δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος για να καταθέσει προσφορά.

Πρόκειται για τα έργα: «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού δικτύου», «Προστασία πρανών και καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Μπούση», «Καθαρισμός τάφρων και διωρύγων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ το καθένα.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση οδού Κρυονέρι – Ναζαίοι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Άγγλοι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν την Ήπειρο

Περιοχές της Ηπείρου θα επισκεφθεί εντός του Σεπτεμβρίου πολυμελής ομάδα Άγγλων δημοσιογράφων προκειμένου να κινηματογραφήσει τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και παραδοσιακές δράσεις και εργασίες, όπως παραγωγή ελαιόλαδου, ψάρεμα στον Αμβρακικό, παραγωγή γαλακτοκομικών κ.α. Η επίσκεψη γίνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και είναι μία από τις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, που προωθήθηκε κατά την συμμετοχή της, τον περασμένο Μάρτιο, στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου.

Και άλλα λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου, στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 53χρονος αλλοδαπός οδηγός οχήματος τύπου VAN, διότι μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα τοιχώματα του θαλάμου του οχήματος χίλια πενήντα (1.050) πακέτα με τσιγάρα, τα οποία σκόπευε να μεταφέρει λαθραία στο εξωτερικό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα καθώς και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Ο 5ος γύρος της Λίμνης το Σαββατοκύριακο

Ο 5ος Γύρος της Λίμνης των Ιωαννίνων θα διεξαχθεί φέτος το προσεχές Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου με διοργανωτές τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών Ιωαννίνων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Ο αγώνας των 30 χιλιομέτρων περιμετρικά της Παμβώτιδας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί. Δύο ώρες νωρίτερα, στις 7 το πρωί, δίνεται η αφετηρία για το δυναμικό βάδισμα στην ίδια διαδρομή, ενώ στις 9.15 θα ξεκινήσει από την Πλατεία Μαβίλη αγώνας δρόμου 5χλμ. Στην Πλατεία Μαβίλη θα γίνουν και οι απονομές μεταλλίων στις 12.30 περίπου το μεσημέρι.

Αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνουν και την προηγούμενη ημέρα ενώ το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 5ου Γύρου της Λίμνης των Ιωαννίνων, περιλαμβάνει και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.