ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ THN TΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Να απαντήσουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση. ΤΩΡΑ συζητάμε παίρνουμε απόφαση για νέα Πανελλαδική Γενική Απεργία όταν θα συζητηθούν στη βουλή τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Ούτε ώρα χαμένη. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Προετοιμαζόμαστε για νέα πανελλαδική απεργία όταν η βουλή θα συζητά την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων. Οργανώνουμε την απάντηση μας, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας. Προετοιμαζόμαστε για αγώνα διαρκείας μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα. 

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε σχολείο, σχολή και γειτονιά, να γίνουν φρούρια αγώνα. Η ανακοίνωση των μέτρων να βγάλει το λαό στους δρόμους. Να σταματήσει η παραγωγή.

Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.

ΟΧΙ στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα  κέρδη τους.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας.  Όλοι στους δρόμους με σύνθημα :

 

ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε:  

-Να μην ψηφιστούν τα νέα  βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

-Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.

-Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ –  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, ΟΛΟΙ  την Τρίτη στην ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 7 μ.μ.(ΑΦΕΤΗΡΙΑ Ο.Τ.Ε.)

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι, Νέοι – Νέες, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Αυτοαπασχολούμενοι

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ. χαιρετίζει τις χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους που αψηφώντας την εργοδοτική – κυβερνητική τρομοκρατία πήραν την  απόφαση να απεργήσουν στις 26 Σεπτέμβρη μετουσιώνοντας την οργή και αγανάκτηση τους σε οργανωμένη πάλη συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ. σε όλη τη χώρα.

Χαιρετίζουμε τους επαγγελματοβιοτέχνες του  νομού μας που στην πλειοψηφία τους έκλεισαν τα μαγαζιά τους συμβάλλοντας κατ’αυτόν τον τρόπο στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η απόφαση τους να κλείσουν τα μαγαζιά αποτελεί βήμα στην κατεύθυνση της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολίτικης.

Η 24ωρη γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και η επιτυχία της στους περισσότερους κλάδους και υπηρεσίες αποτέλεσε μια αποφασιστική απάντηση, έδειξε την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και των συμμάχων με αυτή λαϊκών στρωμάτων.

Η επιμονή της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της Τρόικας στην υλοποίηση της ταξικής τους επιλογής για την ψήφιση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων αλλά κυρίως η εφαρμογή στην πράξη από τους μεγαλοεργοδότες στους τόπους δουλειάς αυτών των μέτρων (χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας με ταυτόχρονη μείωση 20% των αποδοχών στις εργαζόμενες στα Hondos Center εκ μέρους της εργοδοσίας με το εκβιαστικό δίλλημα ή δέχεστε ή χάνετε τη δουλεία σας) μας δείχνουν ότι η ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας δεν θα είναι έργο μιας πράξης.

Θα είναι το αποτέλεσμα μιας αυξανόμενης κλιμάκωσης των αγώνων σε όλα τα επίπεδα με κύριο και βασικό στοιχείο την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, την παρεμπόδιση και τη ματαίωση τους εκεί που κυρίως κρίνεται η εφαρμογή τους.

Θα είναι το αποτέλεσμα της απαγκίστρωσης και χειραφέτησης των εργαζομένων όχι μόνο από τους πολιτικούς υπηρέτες, την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους πράκτορες της εργοδοσίας στα συνδικάτα, αλλά κυρίως από την καπιταλιστική ανάπτυξη στο όνομα της οποίας μας αφαιρούν κατακτήσεις και δικαιώματα πολύχρονων και ποτισμένων με αίμα αγώνων και η οποία ευθύνεται για την σημερινή οικονομική κρίση και τα βάσανα που ζούμε.

Συναδέλφισσες-οι, η ανάπτυξη την οποία τάζουν δεν θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, δε θα λύσει τα προβλήματα μας.

Η ανάπτυξη αυτή θα γίνει με κριτήριο την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, θα είναι ανάπτυξη στηριγμένη πάνω στα κουφάρια της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς.

Τα νέα μέτρα όπως και τα προηγούμενα έχουν στόχο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, αποτελούν υλοποίηση πάγιων απαιτήσεων τους, των κατευθύνσεων και αποφάσεων της Ε.Ε. και της συνθήκης του Μάαστριχτ. Δεν σώζουν κανέναν εργαζόμενο και καμία πατρίδα.

Συναδέλφισσες-οι, ούτε ώρα χαμένη. Κλιμακώνουμε τον αγώνα ΤΩΡΑ.

ΤΩΡΑ συζητάμε παίρνουμε απόφαση για νέα Πανελλαδική Γενική Απεργία όταν θα συζητηθούν στη βουλή τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Να παρεμποδίσουμε την ψήφιση τους.

Να είμαστε έτοιμοι, σε θέση μάχης. Μπορούμε να αποκρούσουμε τη φτώχεια, την εξαθλίωση με οργανωμένη ανειρήνευτη ταξική πάλη.

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ. έχει ήδη πάρει απόφαση για νέα απεργιακή κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τις νέες και τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην πικετοφορία – διαδήλωση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία και η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Θεσπρωτίας την Τρίτη 9 Οκτώμβρη ώρα 7:00 μ.μ. (αφετηρία Ο.Τ.Ε.) ημέρα άφιξης της Μέρκελ στη χώρα μας. Η οποία δεν έρχεται για το καλό μας, παρά έρχεται να δώσει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση να επιβάλει τα νέα μέτρα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Να διαγραφεί τώρα. Να καταργηθούν οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι.

Κάτω οι φόροι και τα χαράτσια.

Όλοι και όλες στη Γενική απεργία με την κατάθεση των νέων μέτρων στη βουλή.

 

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ. καλεί επίσης σε σύσκεψη τις διοικήσεις και τα μέλη των σωματείων της δύναμης του την Τετάρτη 10 Οκτώμβρη και ώρα 8:00μ.μ. για την προετοιμασία  και οργάνωση της Απεργίας.

5/10/2012

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.