Έκλεβαν εικόνες από εκκλησίες – Δύο συλλήψεις στην Πλαταριά

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών. Οι ημεδαποί, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, «χτυπούσαν» εκκλησίες στην περιοχή της Θεσπρωτίας και έκλεβαν εικόνες. Η Ασφάλεια Ιωαννίνων, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε τους συνέλαβε στην περιοχή της Πλαταριάς. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν δώδεκα εικόνες, οι οποίες εξετάζονται από αρχαιολόγους προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εικόνες προέρχονται από εκκλησίες του Νομού.

Ορισμένες από αυτές έχουν κλαπεί από το εξωκλήσι του Αγίου Μηνά, στη Φροσύνη Σουλίου. Η κλοπή είχε δηλωθεί πριν μερικές ημέρες στην Αστυνομία. Παρότι αρχικά είχε γίνει γνωστό από τους ανθρώπους του χωριού ότι είχαν κλαπεί δύο εικόνες, από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί περισσότερες εικόνες.

Άλλες εικόνες που είχαν στην κατοχή τους προέρχονται από εκκλησία στο Μαργαρίτι. Η διάρρηξη στην εκκλησία αυτή διαπιστώθηκε την Δευτέρα οπότε και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Οι δύο ημεδαποί 64 και 65 χρονών, κάτοικοι Ηγουμενίτσας κρατούνται ενώ η προανάκριση είναι σε εξέλιξη.