Αισιόδοξα μηνύματα για το Τμήμα της Ηγουμενίτσας

tei igoumenitsas
tei igoumenitsasΜετά τη συνάντηση Δοίκησης ΤΕΙ – Υπουργού
Με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε την Παρασκευή η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου (πρύτανης και αντιπρυτάνεις). Το θέμα φυσικά που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η συγχώνευση των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η μετεξέλιξη τους σε Πανεπιστημιακά.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, για πρώτη φορά, ο υπουργός φάνηκε να αντιμετωπίζει θετικά την περίπτωση της παραμονής και μετεξέλιξης του Τμήματος της Ηγουμενίτσας σε Τμήμα και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας.
Την παρουσίαση του θέματος έκανε στον υπουργό ο αντιπρύτανης κ. Περικλής Τάγκας, ο οποίος – καθηγητής προερχόμενος από το τμήμα της Ηγουμενίτσας- παρουσίασε στον υπουργό την υφιστάμενη ακαδημαϊκή δομή αλλά και την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του τμήματος περί μετεξέλιξής του.
Ο κ. Γαβρόγλου, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση της μετεξέλιξης, αντιλαμβανόμενος ότι δεν πρόκειται για ίδρυση νέου τμήματος αλλά για αξιοποίηση υπαρχουσών δομών και υποδομών και αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών στα νέα ακαδημαϊκά δεδομένα.
Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε και ενημέρωση για την ακαδημαϊκή μορφή της μετεξέλιξης, την οποία αναμένεται να παράσχει εντός των ημερών η διοίκηση του ΤΕΙ.
Την ίδια στιγμή, σε εκκρεμότητα παραμένει η προκήρυξη των 2 μόνιμων θέσεων καθηγητών που έχουν κατανεμηθεί στο τμήμα, ώστε την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2018, να έχει ενισχυθεί σημαντικά το εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας το Τμήμα της Ηγουμενίτσας το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα έχει δέκα επιπλέον εισακτέους, με τον αριθμό τους να φτάνει στους 260.