Αναζητείται γραμμή άμυνας για τη Δωδώνη

dodoni

dodoniΧωρίς κοινό ψήφισμα και με δύο προτάσεις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη φορέων της Ηπείρου την οποία συγκάλεσαν οι κτηνοτρόφοι, με θέμα την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Μετά από πολύωρη συζήτηση και κατάθεση απόψεων αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Αγροτική Τράπεζα η ακύρωση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ σε δεύτερη φάση να ζητηθεί η τήρηση του καταστατικού της εταιρίας, που σημαίνει την απόδοση των μετοχών της ΑΤΕ στις Ενώσεις της Ηπείρου.

Με διαφορετικές θέσεις παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων. Ο μεν πρώτος ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού η δε ΕΑΣ ζητά να επανέλθει το 7,7 των μετοχών που ανήκαν σε Ενώσεις και αγοράστηκαν από την ΑΤΕ και συνάμα να αναζητήσουν οι ίδιες οι Ενώσεις στρατηγικό επενδυτή.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος επανέλαβε την πρόταση για παράταση του διαγωνισμού ώστε να μετέχουν και Ηπειρώτες, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κι εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Στην ουσία τώρα και σε μία ακόμη σύσκεψη που έγινε λίγο πριν λήξει ο διαγωνισμός αυτό που διαφάνηκε είναι ότι έσπασε η κόκκινη γραμμή, ενώ ουσιαστική εναλλακτική πρόταση στις κυβερνητικές αποφάσεις δεν υπήρξε.

πηγή: epiruspost.gr